US Open: Danyiil Medvegyev magabiztos játékkal döntős

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.10. 23:21
null
Danyiil Medvegyev magabiztos játékkal jutott be a US Open vasárnapi fináléjába (Fotó: AFP)
A második helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev három szettben (6:4, 7:5, 6:2) nyert pénteken a kanadai Félix Auger-Aliassime ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) férfi egyes versenyének első elődöntőjében, így bejutott a fináléba. Vasárnapi ellenfele Novak Djokovics vagy Alexander Zverev lesz.

 

Az első játszma kiegyenlített játékot hozott, de 3:3-nál a kanadai simán elvesztette saját adogatójátékát, innen pedig Medvegyev már nem hibázott, 6:4 lett a vége. A második szettben 3:2-nél Auger-Aliassime vette el ellenfele kezdését, majd hozta sajátját is, így már 5:2-re vezetett. A játszmát azonban így sem tudta behúzni, hiszen az orosz zsinórban öt játékot nyert meg – kétszer brékelve –, így 7:5 lett a vége.

A harmadik játszmában már látszott a kanadain, hogy nem tud úgy koncentrálni, mint a mérkőzés elején, ráadásul el is fáradt, így a második kiemelt Medvegyev átgázolt rajta, és 6:2-re megnyerte a szettet, így pedig három játszmában a meccset is.

Az orosz teniszező karrierje során harmadszor jutott be egy GS-torna döntőjébe – előbb Rafael Nadal, majd Novak Djokovics ellen kapott ki –, másodszor a US Open fináléjába. A vasárnapi döntőben a 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics lesz az ellenfele.

US OPEN, NEW YORK (57 500 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 2.)–Auger-Aliassime (kanadai, 12.) 6:4, 7:5, 6:2
Később
Djokovics (szerb, 1.)–A. Zverev (német, 4.) 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik