Tenisz: Velcz Zsolt húrozási rekordra készül

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.09.14. 17:54
null
Illusztráció: AFP
Aki szeretne, csütörtökön estétől kezdve izgalmas kísérletnek lehet szemtanúja, sőt, aktív részese is a Marczibányi téren.


Velcz Zsolt
különleges módon tölti a 60. születésnapját. A Marczibányi téren található Match-Point Tennis Club alapítója Guinness-rekordot szeretne felállítani csütörtökön 18 órától, úgyhogy 24 órán keresztül húrozza az ütőket. Ehhez 71-nél több ütővel kellene végeznie, a húrozás ingyenes, és aki úgy érzi, szerdán 16 óráig maga is odaviheti a saját ütőjét a Marczibányi térre, ha szüksége volna némi generálozásra.

A tervek szerint a 72. ütő legmagasabban rangsorolt játékosunk, Fucsovics Márton egyik darabja lesz, de felajánlott egy-egy példányt többek közt Bondár Anna, Babos Tímea, Gálfi Dalma, Kapros Anikó, Mandula Petra, Noszály Sándor, Szávay Ágnes és Temesvári Andrea is, mi több, az osztrák csillag, Dominic Thiem szintén küldött egy ütőt az alkalomra.

Velcz Zsolt kitartóan edz a kihívásra, legutóbb öt óra 50 perc alatt 24 ütőt húrozott be, de ez nem szorozható fel, mert a folyamat eléggé megterhelő. A rendezvény nyilvános, és ha minden jól megy, párhuzamosan 24 órás teniszezést is lebonyolítanak a klubban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik