MTI
K. B.
2022.10.04 14:57 Frissítve: 2022.10.04 15:00

Tenisz: Swiatek esete miatt az ITF és a WTA a versenynaptár átalakításán dolgozik

A női teniszversenyeket szervező WTA és ITF közösen dolgozik azon, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő olyan eset, mint a világelső Iga Swiateké, aki a zsúfolt versenynaptár miatt nem tudta vállalni szereplést hazája színeiben a Billie Jean King-kupa glasgow-i döntőjében – írja az MTI.

Iga Swiatek bosszúsan konstatálta, nem lehet ott a Billie Jean King-kupa döntőjében (Fotó: AFP)

 

 

„Rendkívül szomorúak vagyunk, hogy Iga nem tud részt venni a viadalon, és belátjuk, hogy a két évzáró torna időpontja nagy kihívás elég állítja azokat, akik mindkettőn ott szeretnének lenni” – nyilatkozta David Haggerty, az ITF elnöke arra utalva, hogy a skóciai torna egy nappal azután veszi kezdetét, hogy a texasi Fort Worthben véget ér a WTA-világbajnokság.

Haggerty hozzátette, ők már júniusban kijelölték Glasgow-t a Billie Jean King-kupa házigazdájának, a WTA ugyanakkor csak a US Open alatt közölte, hogy Texasban rendezi a vb-t, ők viszont ekkor már nem tudtak sem helyszínt, sem időpontot változtatni.

„Elhivatottak vagyunk és a WTA-val közösen azon dolgozunk, hogy a 2023-as évadban jobb legyen az átmenet a két torna között" – tette hozzá a sportvezető.

A Billie Jean King-kupán 12 női válogatott vesz részt négy csoportban, a csoportokból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe. Lengyelország a D-csoportban szerepel Csehországgal és az Egyesült Államokkal.

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.