KLEIN RON
2021.03.08 15:12 Frissítve: 2021.03.08 15:46

Tenisz: Sikerült szintet lépnem – Fucsovics Márton

Fucsovics Márton úgy véli, egy kis frissesség hiányzott belőle a rotterdami döntőben, és az a célja, hogy legközelebb már megnyerje ezeket a mérkőzéseket.

A vasárnapi döntő után kedden már Dohában lép pályára Fucsovics Márton (Fotó: AFP)

 

A hangja alapján meg sem kell kérdeznem, fáradt-e...
– Nagyon – vágta rá a Nemzeti Sport érdeklődésére Fucsovics Márton, aki vasárnap óriási csatában, 7:6, 6:4-re kikapott az 500-as kategóriájú rotterdami ATP-torna döntőjében a földkerekség legjobb formában lévő teniszezőjétől, az orosz Andrej Rubljovtól. Az MTK 29 éves sportolója nagyszerű teljesítményének hála 13 hellyel lépett előrébb a világranglistán, hétfőtől a 46. pozícióban jegyzik. Lapunk a dohai repülőút előtt beszélt vele. – Teljesen kimerültem, és mivel szinte minden meccsem nagyon későn ért véget a múlt héten, a bioritmusom felborult: a finálé után nagyjából háromkor tudtam elaludni, körülbelül négy órát pihentem összesen.

 
Rubljov a siker kapujában megállította Fucsovicsot
Fucsovics nagyot javított a világranglistán
Van kiben hinni – Klein Ron jegyzete

Az elveszített finálé ellenére azért elégedett az elmúlt napokkal, ugye?
– Igen, pozitív hét volt, jó érzések kavarognak bennem, örülök, hogy döntőt játszottam, de úgy vagyok vele, ez csak egy verseny volt a sok közül. Nem azt mondom, hogy hozzászoktam ehhez az eredményhez, viszont azt már megtanultam kezelni, hogy ez egy torna, ami vasárnap véget ért, hamarosan pedig újabb feladat vár rám, mostantól arra kell koncentrálnom.

Dohában, ami a rotterdamival ellentétben szabadtéri esemény. A repülőút és a kötelező koronavírusteszt után lesz egyáltalán ideje edzeni a szerb Dusan Lajovics elleni keddi első forduló előtt?
– Nagyjából éjfélre érünk oda edzőmmel, Nagy Zoltánnal Dohába, aztán tesztelnek minket, majd a szobánkban várjuk az eredményt. Talán egy beütésnyi időm lesz a meccs előtt... Meglátjuk, hogyan érzem magam, ha fáradtan, rosszul, akkor előfordulhat, hogy visszalépek.

Ha nem áll ki, akkor sem hiábavaló az út, hiszen vasárnap kezdődik a dubai verseny.
– Így van, ráadásul az ötszázas kategóriájú, tehát a kétszázötvenes dohainál rangosabb, több pontot lehet gyűjteni. Ezt követően pedig jön a miami mestertorna, Dohában részben már erre is készülünk.

Visszatérve Rotterdamra: mi hiányzott Rubljov ellen? Mert nem sok, az biztos.
– Magas színvonalú összecsapás volt, viszonylag jól is játszottam, talán egy kis frissesség hiányzott belőlem. Ennek ellenére tartottam magam, mindent megtettem a győzelemért. Andrej a legjobb három-négy teniszező között van a világon. Nagyszerűen, pontosan, erősen adogat, kiváló a lábmunkája, agresszívan, gyorsan játszik, jól üti meg a labdákat, rettentő kemény ellenfél. Ennek ellenére nem sokon múlt a mérkőzés, ha az első szett másképp alakul...

Miben kell elsősorban fejlődnie, hogy az a kis különbség legközelebb az ön javára döntsön?
– Az adogatójátékban sokat fejlődtem az elmúlt egy évben, és ha a következő hónapokban még ugyanennyit tudok javulni, az rengeteget jelentene.

A döntőig szinte minden mérkőzése éjszakába nyúlt a szervezők programbeosztása miatt. Előfordult már ilyen a karrierjében?
– Nem, éppen ezért elégedett vagyok, mert szerintem elég jól kezeltem ezt a szituációt, hatszor győztem. Ezekhez a feladatokhoz fel kell nőni, úgy érzem, sikerült szintet lépnem – a következő az lesz, hogy megnyerem ezeket a finálékat!

2023.02.04 23:55:27

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb magyar az első pontját 0:4, semmi 40 után ütötte.

2023.02.04 13:54:06

Tenisz nemzetisport.hu

A gallok az utolsó pillanatban Adrian Mannarinót vetették be Fucsovics ellen, s a csereember győzött is.

2023.02.04 11:30:19

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar páros nagyszerű teljesítménnyel múlta felül az ötszörös GS-torna-győztes Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech duóját.

2023.02.03 12:43:08

Tenisz nemzetisport.hu

Piros Zsombor sikere után nem jött össze az újabb magyar győzelem.

2023.02.03 12:23:33

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar teniszező a második szettben kis híján háromgémes hátrányba került, végül 6:3-ra azt is behúzta.