Rubljov a siker kapujában megállította Fucsovicsot

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 17:37
null
Rubljov a trófeával (Fotó: MTI)
A világranglistán 59. helyet elfoglaló Fucsovics Márton egész héten kiválóan teniszezve, a selejtezőből indulva jutott be a rotterdami ATP 500-as torna döntőjébe, ahol a ranglista nyolcadikja, a verseny 4. kiemeltje, az orosz Andrej Rubljov két játszmában legyőzte a pályafutása harmadik ATP-fináléjában szereplő magyar fiút.

 

TENISZ
ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 117 900 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ
Andrej Rubljov (orosz, 4.)–Fucsovics Márton 7:6 (7–4), 6:4

ÖSSZEFOGLALÓ

Fucsovics Márton álomszerűen indította első ATP-500-as döntőjét a parádés formában lévő, 23 éves orosz ellen, hiszen pillanatok alatt megnyerte a meccs első három labdamenetét, s az első játékban később egy újabb bréklabdához is jutott, ám egyiket sem tudta kihasználni.

Akkor persze még nem sejthette a magyar fiú, hogy többet nem is lesz lehetősége a legutóbb még a negyeddöntőben, Jeremy Chardy ellen adogatójátékot elvesztő orosz ellen brékelni.

Márpedig pont ez történt: Fucsovics ugyan nagy küzdelemre kényszerítette Rubljovot, ám az első szettben a korábbi meccseken mutatottnál valamivel kevésbé volt hatékony az első adogatásaiból, így nehezebben hozta szervajátékait – merthogy, ha már Rubljov nem tudott brékelni, Fucsovics sem hagyta magát, így csaknem egy óra játék után jött a rövidítés. Ebben a műfajban ezen az estén az orosz volt a koncentráltabb: háromszor elvette Fucsovics szerváját, a magáét csak egyszer adta, így megnyerte az első játszmát.

A második szett kezdése kevésbé sikerült Fucsovicsnak, mint az elsőé, hiszen Rubljov nyitásként rögtön brékelőnybe került, s a folytatásban már egyre nehezebben hozta saját adogatásait a magyar teniszező – becsületére legyen mondva: végül mindig nyerte is a szervajátékait. Tegyük hozzá, arra esélye sem volt, hogy az adogatóként nagyon határozottan fellépő ellenfelét visszabrékelje, ezért Rubljov 6:4-re nyerte a szettet, s így 1 óra 50 perc játék alatt a mérkőzést is.

„Nagyon pozitív hét volt ez számomra, magam sem tudom elhinni, ahogy játszottam. A selejtezőből indultam és rengeteg mérkőzést játszottam. Úgy érzem, a játékom nagyon sokat fejlődött és ez nekem most nagyon fontos” – idézte a rotterdami torna hivatalos honlapja Fucsovics Mártont, aki a finálé után a pályán beszélt röviden érzéseiről.

Az orosz sorozatban a 20. mérkőzését nyerte meg ATP 500-as tornán, ezzel együtt pályafutása nyolcadik ATP-tornagyőzelmét aratta.

Fucsovics Mártonnak nem lesz sok ideje pihenni, hiszen a jövő héten már Dohában van jelenése, ahol a 250-es ATP-torna 1. fordulójában kedden Dusan Lajovics ellen lép pályára.

A MECCSLABDA


 

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik