B. Á. 2021.05.18 10:25 Frissítve: 2021.05.18 10:40

Tenisz: Serena Williams szerint Federer minden idők legjobbja

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams is elmondta, szerinte ki minden idők legjobb férfi teniszezője: az ő szavazatát Roger Federer kapja – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Serena Williams szerint Roger Federer minden idők legjobbja (Fotó: AFP)

 

A vetélytársak közül Rafael Nadal októberben tovább javította a rekordját azzal, hogy 13-adszor is megnyerte a Roland Garrost, s ezzel ugyanúgy 20 GS-tornasikere van, mint Federernek, míg a világranglistát vezető Novak Djokovics, aki 33 évével a legfiatalabb a nagy hármas tagjai közül, 18-szor győzött eddig Grand Slam-tornán – írja az MTI.

A 39 esztendős Federer több mint egy évet kihagyott térdműtétei miatt, s az e heti, genfi viadal mindössze a második lesz neki márciusi visszatérése óta.

„Azt hiszem, Roger Federer a válasz arra a kérdésre, hogy ki minden idők legjobbja – mondta a Parmában szereplő Williams, aki szeptemberben 40 éves lesz. – Ő a nagyszerűség és a stílus megtestesítője, csodálatos, és valóban megváltoztatta a teniszt. Vannak játékosok, akik megpróbálnak úgy játszani, mint ő, úgy mozogni, azzal a technikával ütni a labdát. A srác zseni.”

Az amerikai teniszező – aki sokak szerint a nők között minden idők legjobbja – úgy fogalmazott: ő Federer szuperszurkolója.

„Tényleg úgy érzem, hogy ő a legjobb. Annyira fantasztikus a játéka. Bárcsak én is úgy tudnék teniszezni, mint ő” – mondta a svájci játékosról Serena Wiliams.

Az első helyen kiemelt Federer a spanyol Pablo Andújar ellen kezdi meg szereplését Genfben, kedden 15 órától. A rivális úgy fogalmazott: régóta szeretett volna összecsapni a volt világelsővel.

„Mindig is szerettem volna játszani Rogerrel, hogy aztán majd idősebb koromban elmesélhessem ezt a gyerekeimnek és az unokáimnak – idézi Andújart az MTI. – Azt hiszem, Rafa, Novak és Roger legendává váltak, a sport fölött állnak. A legfontosabb, amit tettek, hogy általuk fejlődött a sportág.”

2021.06.20 09:10:36

Tenisz GYŐRI FERENC

A görög teniszező hisz a játékában, és reméli, hogy hamarosan megnyeri első Grand Slam-címét.

2021.06.13 13:18:28

Tenisz Cs. M.

A szerb teniszező karrierje 19. Grand Slam-tornagyőzelmét aratta, s ez a második Roland Garros-sikere.

2021.06.12 13:39:12

Tenisz H. Á.

A torna történelme során először nyerte meg a női egyest a Csehországból érkező játékos.

2021.06.11 14:29:15

Tenisz H. D.

A világelső szerb több mint négyórás csatát nyert meg • Készülhet a Sztefanosz Cicipasz elleni fináléra.

2021.06.03 23:37:21

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Mennyire számít közszereplőnek a sportoló, milyen kötelezettségei vannak a médiával szemben, mikor tűnhet el, mint az aranyóra, s mikor kell a legkellemetlenebb szituációban is rendelkezésre állnia?