MTI
K. B.
2023.03.18 10:35 Frissítve: 2023.03.18 11:21

Tenisz: Novak Djokovics Monte-Carlóban tér vissza

A világelső teniszező,Novak Djokovics az április 9-én kezdődő monte-carlói tornán tér vissza az ATP-sorozatba.

Novak Djokovics április 9-én játszhat újra ATP-tornán (Fotó: Getty Images)

 

Pénteken vált véglegessé, hogy a szerb játékos Indian Wells után a jövő héten Miamiban sem indulhat, mert nincs beoltva a koronavírus ellen, ezért nem léphet be az Egyesült Államokba. James Blake versenyigazgató elmondta, megpróbálták elérni, hogy a Miamiban hatszoros bajnok Novak Djokovics mentességet kapjon, de nem jártak sikerrel. Florida kormányzója, Ronald DeSantis, valamint két szenátor is tett lépéseket az ügyben a Biden-kormányzatnál, mindhiába.

Az Egyesült Államok jelenleg nem engedélyezi a be nem oltott külföldiek belépését az országba, de ez várhatóan megszűnik, amikor a kormány május 11-én feloldja a veszélyhelyzetet.

A 35 éves Djokovics tavaly az ausztrál nyílt bajnokságot is kihagyta, mert védőoltásának hiánya miatt kitoloncolták az országból. Akkor azt mondta, inkább nem indul a Grand Slam-versenyeken, de az oltást nem adatja be magának.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó teniszező 2019 óta nem játszott Indian Wellsben és Miamiban sem. Szóvivője kijelentette, Djokovics azt tervezi, hogy az április 9-én kezdődő monte-carlói salakpályás tornán tér vissza az ATP-sorozatba, majd a boszniai Banja Lukán folytatja szereplését a májusi francia nyílt bajnokság előtt.

JELENA SZVITOLINA ÁPRILISTÓL ÚJRA TENISZEZIK
Az április 1-jén kezdődő charlestoni salakpályás női torna szervezői pénteken jelentették be, hogy a 28 éves ukrán teniszező is az indulók között lesz.
    A korábbi világranglista-harmadik Szvitolina legutóbb egy évvel ezelőtt, Miamiban játszott mérkőzést, majd május közepén jelentette be, hogy férjével, az ugyancsak teniszező Gaël Monfilsszal gyermeket várnak, aki októberben született meg.
2023.03.16 13:34:16

Tenisz nemzetisport.hu

Megvan az esélye arra, hogy egyedüli és vitathatatlan legjobbja legyen a tenisz történetének.

2023.03.07 11:03:23

Tenisz nemzetisport.hu

Hatékony nyújtás, jóga és a táplálkozásának megújítása segítette a csúcsra a szerb teniszezőt.

2023.03.02 13:26:52

Tenisz nemzetisport.hu

Sorozatunk második részében körüljárjuk, miből fakad a szerb ász mentális ereje és állhatatossága.

2023.02.22 11:58:49

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb teniszezőről írt sorozatunk első része feltárja az Australian Open megnyeréséhez vezető útat.