GY. F., M. I. P. 2022.01.31 21:55 Frissítve: 2022.02.01 12:16

Tenisz: Nadal minden idők legnagyobb spanyol sportolója – Pastor

Magyarországon dolgozó spanyol sportolókat kérdezett a Nemzeti Sport Rafael Nadal Australian Openen aratott győzelmét követően. Az immár 21-szeres Grand Slam-győztesről Bondár Anna teniszező is elmondta a véleményét.

A spanyolok szemében Rafael Nadal a legnagyobb (Fotó: AFP)

 

„Rafael Nadal különleges. Példaértékű lehet mindenkinek, sportolónak és civilnek egyaránt a munkabírása, küzdőszelleme és fejlődőképessége. Megmutatta, hogy a lehetetlen mindig lehetséges. Nekem spanyolként természetesen ennél is többet jelent a sikere. Őt tartom minden idők legnagyobb spanyol sportolójának” – mondta lapunknak Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának edzője.

„Sajnos nem tudtuk követni az Australian Open döntőjét, mert készültünk az Európa-bajnoki fináléra, de hallottunk róla, hogy Rafa nyert. Minket, spanyolokat képvisel, a mi karakterünket mutatja, ő hazánk valaha volt legjobb sportolója” – fogalmazott Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának kapusa.

„Nem értem azokat, akik az Australian Open előtt leírták Rafael Nadalt, hiszen ő éppen az, akit sohasem szabad – ezt bizonyította is a döntőben – mondta Bondár Anna világranglista-84. teniszező. – Fantasztikus, lenyűgöző volt, amit művelt, neki szurkoltam én is, pedig Federer-drukker vagyok, és így más szerezte meg először a 21. Grand Slam-trófeát. Látszott az arcán, mennyit jelent neki ez a győzelem. A személyisége is szimpatikus, az alázata, a szorgalma... Barátságos és szerény is. Kíváncsi vagyok, ki lesz az az új generációból, aki tartósan ki tud törni, és képes lesz hasonló szinten játszani.”

„A döntő óriási meccset hozott, hogy így vissza tudott jönni Nadal, az akkora lelki erőre vall, ami nem sok játékosban található meg. Emiatt ő az egyik legjobb a világon, és van neki a legtöbb Grand Slam-győzelme. Úgy gondolom, a „nagy hármasból" még Novak, Rafa és Roger is képes lesz meglepetéseket szerezni. Igaz, nincs sok idejük, de láthatjuk, a játékuk még mindig ott van a topon, s ha fizikailag bírják, bárkit meg tudnak verni. Tapasztalatból meg annyival többel rendelkeznek, mint bárki más, amennyi a fontosabb meccsek esetében rengeteget számít. Nagyon szurkolok Rogernek és Rafának is, remélem, néhány Slamet még össze tudnak szedni” – mondta Udvardy Panna, világranglista-91. teniszező

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.