Tenisz: Medvegyev 14. trófeája; Rubljov kiesett az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2022.08.07. 10:31
null
Medvegyev pályafutása 14. tornagyőzelmét ünnepelte (Fotó: AFP)
Az első helyen kiemelt Danyiil Medvegyev nyerte a mexikói Los Cabosban rendezett 822 ezer dollár (321 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornát.

Az orosz játékos a szombati döntőben egy szoros és egy sima játszmában a címvédő Cameron Norrie-t múlta felül. A brit teniszező az első szettben még alaposan megnehezítette riválisa dolgát, a másodikban azonban már egy játékot sem tudott nyerni, így a világranglista-vezető Medvegyev 81 perc alatt diadalmaskodott.

Medvegyev pályafutása 14. tornagyőzelmét ünnepelte.

Az orosz játékos a szombati döntőben egy szoros és egy sima játszmában a címvédő Cameron Norrie-t múlta felül. A brit teniszező az első szettben még alaposan megnehezítette riválisa dolgát, a másodikban azonban már egy játékot sem tudott nyerni, így Medvegyev, a világranglista-vezető 81 perc alatt diadalmaskodott

Medvegyev pályafutása 14. tornagyőzelmét ünnepelte.

Közben az elődöntőben búcsúzott az első helyen kiemelt Andrej Rubljov a Washingtonban zajló kemény pályás torna tornától.

Az orosz játékost a japán Nisioka Josihito múlta felül két játszmában. A másik ágon a wimbledoni döntős Nick Kyrgios jutott fináléba, miután szintén két szettben verte a svéd Mikael Ymert. Az ausztrál teniszező így egyetlen találkozó megnyerésére van a 2019-es washingtoni tornagyőzelmének megismétlésétől.

A nőknél az észt Kaia Kanepi és az orosz Ljudmila Szamszonova találkozik a döntőben.

Shelby Rogers folytatta menetelését a San Joséban zajló 758 ezer dollár (296 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tornán.

Az amerikai játékos az első helyen kiemelt Maria Szakkari, továbbá Amanda Anisimova és a 2019-ben US Open-győztes Bianca Andreescu után szombaton a kilencedikként rangsorolt orosz Veronika Kugyermetovát is könnyedén múlta felül. A 29 évesen első trófeájára hajtó Rogers a négy találkozója egyikén sem vesztett szettet.

A vasárnapi fináléban a tavaly döntős Darja Kaszatkina lesz az ellenfele, miután az orosz teniszező két játszmában legyőzte a másodikként rangsorolt spanyol Paula Badosát.

TENISZ
ATP 250-ES TORNA, LOS CABOS (822 ezer dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Medvegyev (orosz, 1.)–Norrie (brit, 3.) 7:5, 6:0

ATP 500-AS TORNA, WASHINGTON (2 millió dollár, kemény pálya)
EGYES,
ELŐDÖNTŐ
Kyrgios (ausztrál)–M. Ymer (svéd) 7:6 (7–4), 6:3
Nisioka (japán)–Rubljov (orosz, 1.) 6:3, 6:4

WTA 250-ES TORNA, WASHINGTON (250 ezer dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Kanepi (észt, 6.)–Saville (ausztrál) 6:3, 6:1
Szamszonova (orosz)–Vang (kínai) 6:1, 6:1

WTA 500-AS TORNA, SAN JOSÉ (758 ezer dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Rogers (amerikai)–Kugyermetova (orosz, 9.) 6:3, 6:4
Kaszatkina (orosz, 7.)–Badosa (spanyol, 2.) 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik