Tenisz: Fucsovics Márton nyolc közé jutott Rotterdamban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 22:49
null
Fucsovics a tavalyi Aus. Open után ismét legyőzte a spanyolt (Fotó: AFP, archív)
Fucsovics Márton 6:3, 6:2-re nyert a spanyol Alejandro Davidovich ellen az 1.12 millió euró (403.5 millió forint) összdíjazású, rotterdami kemény pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. A következő fordulóban az amerikai Tommy Paul vár a magyar sportolóra.

 

Fucsovics Márton karrierje során először találkozott Davidovich-csal. A magyar játékos szempontjából nem indult jól a találkozó, rögvest az első játékot elvesztette adogatóként, majd pillanatok alatt 0:2-es hátrányba is került. Csakhogy innen hasonló gyorsasággal egyenlített, sőt 3:2-es előnynél másodszor is brékelte riválisát, így magabiztosnak tűnő fórhoz jutott. Hogy aztán jöjjön egy újabb rövidzárlat és egy újabb elvesztett adogatójáték... Mindez viszont csak ideiglenesen fokozta az izgalmakat, 4:3 után mindkét hátralévő gémet Fucsovics nyerte meg, aki ezzel pontosan 50 perc alatt behúzta az első szettet (6:3).

A második játszmában is folytatódott a „brékcsata”, az első adogatójátékát mindkét teniszező elvesztette. 6:3, 2:2 után ismét Fucsovics tudta elvenni ellenfele adogatását, ezzel fordított, majd hozta a sajátját, újfent brékelte a spanyolt, így pedig bő másfél órányi játék után a továbbjutás kapujába került. Egy óránál és 33 percnél állt az óra, amikor adogatóként, első meccslabdából sikerült is megnyernie a mérkőzést (6:3, 6:2).

A magyar teniszezőre az amerikai Tommy Paul vár a negyeddöntőben, akivel eddig kétszer találkozott: a 2020-as Australian Openen három szettben, magabiztosan legyőzte őt, míg az első, 2016-os csörtéjükön, salakon döntő szettben kikapott tőle.

A nap főbb eredményeiről itt olvashat!

TENISZ
ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 117 900 euró, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
Fucsovics Márton
–Alejandro Davidovich (spanyol) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik