Tenisz: decemberben a visszavonulást fontolgatta Nadal, most címet védene

Vágólapra másolva!
2022.01.30. 18:41
null
Nadal (balra) érzelmi hullámvasúton ült a mérkőzés során (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, vasárnap Rafael Nadal elképesztő mérkőzésen, kétjátszmás hátrányból fordítva győzte el Danyiil Medvegyevet az Australian Open férfi egyesének döntőjében, ami után a pályafutása 21. egyéni GS-torna-győzelmét begyűjtő spanyol elárulta: a torna előtt egy hónappal még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében, ám most már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy jövőre megvédje címét.

Fantasztikus mérkőzésen diadalmaskodott Rafael Nadal Danyiil Medvegyev felett, ami után a spanyol elárulta, emocionális szempontból nem volt könnyű az összecsapás.

„Kétség nem fér hozzá, hogy karrierem egyik leginkább érzelemdús időszaka a mostani, hiszen másfél hónapja azt sem tudtam, állhatok-e még teniszpályán. Decemberben még az is megfordult a fejemben, hogy talán ez lesz az utolsó Australian Openem, de most úgy érzem, kaptam annyi energiát a tornán, hogy jövőre visszatérjek, és megpróbáljak címet védeni. Az elmúlt hetekben Melbourne-ben kapott szeretetre egészen életemben emlékezni fogok” – fogalmazott a spanyol a finálét követően.

A döntőt két megnyert játszma után, öt és fél órás csatában elvesztő Danyiil Medvegyev nem tűnt igazán csalódottnak, ugyanakkor elismerte: teljesen elkészült az erejével a meccs végén.

„Megpróbáltam befejezni a mérkőzést, de nagyon fáradt voltam, egészen magas szinten játszottunk, ráadásul Rafa még emelt is az első két szett után a játéka szintjén, és én meg azt hittem, hogy elfáradt, de nem. Ilyen egy igazán elképesztő bajnok. Gratulálok. Ami engem illet: egyáltalán nem vagyok csalódott. Nagy meccset játszottunk, amelyen számomra apróságokon, kicsi részleteken múlott talán a győzelem” – értékelt az orosz.

A TÖRTÉNELMI MECCSLABDA ITT!

A KÉPGALÉRIA NADAL DIADALÁRÓL ITT!

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 6.)–Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 6:7 (5–7), 6:4, 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik