H. Á.
MTI
2023.03.26 16:39 Frissítve: 2023.03.26 17:11

Tenisz: Babos Tímeára is számít a szövetségi kapitány a BJK-kupában

Palágyi Miklós kapitány Babos Tímeát is behívta a női tenisz Billie Jean King-kupa áprilisi küzdelmeire.

 

Palágyi Miklós bízik Babos rutinjában (Fotó: Fotó: Nemzeti Sport)

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Babos Csaba utódjául a hónap elején kinevezett szakember Gálfi Dalmára (79. a világranglistán), Bondár Annára (80.), Jani Rékára (130.), Szabanin Natáliára (255.) és a 319. helyen álló Babosra számít majd az antalyai csoportmérkőzéseken, melyekre április 10. és 15. között kerül sor.

„Természetesen ott lesznek Törökországban top százas női teniszezőink, Anna és Dalma, az élmezőnyből Udvardy Pannának sajnos sérülése miatt ki kell hagynia a csoportmeccseket. Jani Réka jelenléte is fontos lesz, hiszen ő is a legjobb száz kapujában mozog, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Nati sikeres feltörekvő játékos, balkezes, és bárkivel fel tudja venni a versenyt. A korábbi páros világelső Timi egyéniben és párosban is bevehető, rutinja biztosan a csapat segítségére lesz” – jelentette ki Palágyi Miklós.

Azt, hogy a mieinknek mely országokkal kell megküzdeniük a csoportban a novemberi döntőbe jutásért, később sorsolják ki.

A válogatottra a tavalyi idényhez hasonlóan újra az euro-afrikai zóna I-es csoportja vár tíz másik nemzet, Bulgária, Dánia, Egyiptom, Hollandia, Horvátország, Lettország, Norvégia, Svédország, Szerbia és a házigazda Törökország legjobbjainak a társaságában. A küzdelmekre – akárcsak 2022-ben – a tengerparti üdülőparadicsomban kerül sor.

A mieink a tavalyi csoportküzdelmekben mind az öt mérkőzésüket megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3:0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK-kupa döntőjének a selejtezőjébe.

2023.06.10 13:46:19

Tenisz nemzetisport.hu

1947-ben nem kapott trófeát Párizsban, 76 évvel később a szervezők pótolták a mulasztást.

2023.06.10 14:19:31

Tenisz nemzetisport.hu

A nagy esélyes, első kiemelt lengyel teniszezőnő igencsak megszenvedett az első Grand Slam-fináléját vívó Muchovával.

2023.05.17 23:35:14

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sport kegyetlenségének is aposztrofálhatnánk, hogy bár ezek után sem elvárás mindig megverni Angliát vagy Németországot, mégsem lesz már soha akkora meglepetés, mint volt. Ugyanez vonatkozik Marozsánra, legfeljebb ha egy Grand Slam-tornán arat hasonló diadalokat, a Fradi női kézisei meg az emlegetett final fourban.