Tenisz: kiújult Balázs korábbi sérülése; Babos egyesben kikapott

K. Zs., H. Á.K. Zs., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 10:17
null
Balázs korábbi sérülése újult ki (Fotó: AFP)
Nem volt jó napjuk a magyar teniszezőknek kedden Melbourne-ben: Babos Tímea egyesben szoros csatában vereséget szenvedett a Gippsland Trophyn, az ezzel párhuzamosan, de ugyanott zajló Yarra Valley Classicon párosban (Kristina Mladenovic oldalán) visszalépett, míg férfi egyesben Balázs Attila sérülés miatt feladta mérkőzését – számolt be a fejleményekről a Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapja.

Balázs Attila az első szettben, 2:2-es állásnál kényszerült feladni mérkőzését alig negyed óra után a mindössze 17 éves spanyol Carlos Alcaraz ellen a Great Ocean Road Open első körében. Aversenyt szervező ATP Tour honlapja azt írja Balázs a bal sarkában érzett fájdalom miatt döntött a feladás mellett.

„Három hetet edzettem itt panaszmentesen, de a mostani mérkőzésen tíz perc után, a negyedik gémben egy rossz mozdulatnál előjött egy korábbi sérülésem” – mondta Balázs a rövidre sikerült meccset követően az MTI-nek. Hozzátette, hogy régóta bajlódott a talpával, és bár úgy érezte, hogy rendbe jött, most mégis emiatt kellett feladnia a keddi meccset.

„A legfőbb cél a jövő heti Australian Openen való szereplés, ezért nem is erőltettem tovább a játékot, mert most öt-hat napunk van arra, hogy rendbe jöjjek” – bizakodott a 32 éves játékos. Kiemelte, jó körülmények között tudják ápolni, ezért reménykedik abban, hogy játszani tud majd a jövő héten kezdődő Grand Slam-tornán.

Babos Tímea a keddi mérkőzésen (Fotó: AFP)
Babos Tímea a keddi mérkőzésen (Fotó: AFP)

Babos Tímea úgy kapott ki a 12. helyen kiemelt Caroline Garciától a Gippsland Trophy 2. fordulójában, hogy a francia teniszező az első szettet brékhátrányból nyerte meg, a második játszma utolsó gémjét pedig négy adogatóelőnyt hárítva húzta be.

A magyar élversenyzőnek párosban lett volna még egy jelenése a Gippsland Trophyval párhuzamosan, ugyanazon a helyszínen zajló Yarra Valley Classic elnevezésű tornán, ám ott párja Kristina Mladenovic vasárnap egyesben összeszedett apróbb sérülése miatt lépett vissza a duó a játéktól a WTA Insider beszámolója szerint.

ATP-TORNA, GREAT OCEAN ROAD OPEN, MELBOURNE (382 575 dollár, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ

Alcaraz (spanyol)–Balázs Attila 2:2-nél Balázs feladta

WTA-TORNA, GIPPSLAND TROPHY, MELBOURNE (447 620 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ

Caroline Garcia (francia, 12.)–Babos Tímea 6:4, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik