Roland Garros: Sávolt Attila csillagos ötöst ad Fucsovicsnak

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2018.05.29. 17:26
null
Kyle Edmund lesz Fucsovics Márton ellenfele a következő fordulóban (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője dicsérte tanítványát a Vasek Pospisil felett aratott győzelmet követően, és reméli, felszabadultan játszik majd a Roland Garros második fordulójában a világranglista 17. helyén álló Kyle Edmund ellen.


Kemény találkozóra számított, de Fucsovics mintha ezt is ugyanúgy végig kézben tartotta volna, mint a genfi döntőt, nem?
Azért nehéz mérkőzés volt, többször is megfordulhatott volna a játék képe. Még ha azt nem is mondanám, hogy Marci bajban lehetett volna, ám benne volt a pakliban, hogy egy játszmát elveszít. Az a fontos, hogy bármi történt, nyugodt tudott maradni. Beszéltünk is róla előtte, hogy itt három győztes szett kell, így biztosan lesznek hullámvölgyek, de megint nagyszerűen játszott és fejben is egyben volt. Nagyon elégedett és boldog vagyok, hiszen egy ilyen hét után nehéz pályára lépni egy Grand Slam-torna első fordulójában, féltem is a meccstől, Marci azonban remekül teljesített – felelte a Nemzeti Sportnak Sávolt Attila, Fucsovics edzője.

– Fucsovics láthatóan nagyon figyelt a fogadójátékra és tenyeressel is bátran, hosszan ütött. Ez volt a taktika?
Ismertük Pospisilt, tudtuk, hogy amikor jól szervál, nagyon nehéz ellene. Örültem, amikor délelőtt elkezdett esni az eső, ez kedvezett Marcinak, hiszen két és fél szettig nedves volt a pálya. Amint kisütött a nap, a kanadai erős játéka is jobban tudott érvényesülni, de szerencsére ez sem volt elég ahhoz, hogy fordítani tudjon. A fogadójáték fontos volt, ám így is akadtak olyan gémek, amikor úgy szervált Pospisil, hogy ez is kevésnek bizonyult. Az utolsó három mérkőzéslabdából kétszer Marci csillagos ötösre csinált mindent, amit csak lehetett, de hihetetlen, milyen két pontot játszott meg Pospisil, nem is tudom, mikor láttam ilyet legutóbb. Marcit viszont ez sem tudta megingatni.

– A következő ellenfél Kyle Edmund lesz. Mire számíthatunk?
Róla tudni kell, hogy tavaly a US Open előtt, Winston-Salemben nagyon megverte Marcit, szerintem még senkit nem láttam, aki így győzte volna őt le, pedig akkor Marci négy sikeres meccsen volt túl, jó formában szerepelt. Az első körös siker után felszabadultan játszhat mostantól, és ha fizikailag, szellemileg nem vett ki belőle túl sokat az elmúlt hat nap, akkor lehet esélye, hiszen Marci bárkit legyőzhet. Veszítenivalója nincs, de nagyon kemény mérkőzés lesz, abszolút Edmund a favorit.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Fucsovics Márton (magyar)–Vasek Pospisil (kanadai) 6:3, 6:3, 7:6
Edmund (brit, 16.)–De Minaur (ausztrál) 6:2, 6:4, 6:3

A 2. FORDULÓBAN
Fucsovics Márton (magyar)–Edmund (brit, 16.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik