Roland Garros: Nadal visszavonulhat a döntő után – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.05. 12:38
null
Rafael Nadal külön sajtótájékoztatóra kért engedélyt a Roland Garros szervezőitől sajtóhírek szerint (Fotó: AFP)
Az eredménytől függetlenül visszavonulhat a profi tenisztől Rafael Nadal – számolt be spanyol sajtóértesülésekre hivatkozva a hírről az insidesport.in.

 

Rafael Nadal nehéz ágon jutott be a Roland Garros döntőjébe, többek között a világelső Novak Djokovics, valamint az ATP-világranglista harmadik helyén jegyzett Alexander Zverevet is le kellett győznie. Mégis úgy néz ki, hogy ez lehet az utolsó mérkőzése a profi teniszben – állítja a spanyol újságíró, Alex Garcia, aki úgy tudja, Nadal lábfejsérülése súlyos, most is csak úgy tud játszani, hogy gyulladáscsökkentő injekciókat kap napi szinten. Ezt Nadal maga is megerősítette korábban.

Alex Garcia hozzátette, Nadal lábfejében van egy szövetelhalás, ami a megfelelő vérellátás hiánya miatt keletkezett. Emiatt az újságíró úgy tudja, a spanyol klasszis műtéten fog átesni, ami miatt a Roland Garros után visszavonul a profi tenisztől.

Rafael Nadalnál még 2005-ben, 19 esztendős korában állapították meg, hogy Müller-Weiss-szindrómával küzd a bal lábában, ami egy veleszületett rendellenesség. Ennek a sérülésnek a csillapítására használ gyulladáscsökkentőt a pénteken 36. születésnapját ünneplő teniszező, de ez napról napra rongálja lábfejének az állapotát.

A vélhető visszavonulás tényét erősítheti, hogy az Europe 1 úgy értesült, Nadal a döntő kimenetelétől függetlenül lehetőséget kért a Roland Garros szervezőitől egy külön sajtótájékoztató megtartására. Ez annak fényében is érdekes, hogy az ügynöke is Párizsban tartózkodik, valamint Roger Federert is látták Párizsban. Utóbbi azért különös, mert a szervezőktől nem kapott meghívást a svájci, akit nagy valószínűséggel Nadal és stábja invitált a döntőbe.

Az esetleges visszavonulás egyelőre feltételezés, azonban az biztos, hogy Rafael Nadal ma (vasárnap) 15 órától 22. Grand Slam-győzelméért küzd meg a norvég Casper Ruud ellen.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (21 256 800 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
15.00:
Nadal (spanyol, 5.)–Ruud (norvég, 8.) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik