KLEIN RON
2020.09.29 00:40 Frissítve: 2020.09.29 08:40

Roland Garros: Most már a következő meccs a legfontosabb – Fucsovics

Fucsovics Márton úgy fogja fel a világranglistán 5. Danyiil Medvegyev legyőzését, mint egy első körös továbbjutást, és innentől csak a következő feladatára koncentrál.

Fucsovics Márton úgy fogja fel a világranglistán ötödik Danyiil Medvegyev legyőzését, mint egy első körös továbbjutást (Fotó: MTI)

 

 
Fucsovics Márton fantasztikus sikere, legyőzte Danyiil Medvegyevet Párizsban!

– Pályafutása első top 10-es elleni győzelmén van túl – a magyar teniszben legutóbb 1983-ban nyert Taróczy Balázs Ivan Lendl ellen, azóta férfiteniszező nem volt képes hasonló bravúrra. Mi jár most a fejében?
– Igen, ez mind igaz, karrierem egyik legnagyobb győzelme a mostani, Grand Slam-tornán búcsúztattam a világranglista ötödik helyezettjét. De ettől még úgy fogom fel ezt a sikert, mint egy első körös győzelmet a Roland Garroson. Most már a következő edzésre és mérkőzésre koncentrálok, nem gondolom túl ezt az egészet – felelte a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton, akit az orosz Danyiil Medvegyev elleni továbbjutást követően, a levezetés, nyújtás közben értünk el.

– Jó hallani, hogy ennyire profi teniszező lett, akinek egy első fordulóbeli győzelem után eszébe sem jut ünnepelni.
Játszottam már sok Grand Slam-főtáblás meccset, az idén ez volt a hatodik győzelmem, és bár nem top tízes ellen nyertem korábban, kiváló teniszezőkkel szemben jutottam tovább. Most már az élmezőnybe tartozók is ismernek, tisztelnek, elfogadnak, tudják, hogy veszélyes ellenfél vagyok, ezért nekem sincs okom túlértékelni az első meccs sikerét.

– Az Eurosport szakkommentátora, Mats Wilander azt mondta, ön az egyik legalulértékeltebb játékos a mezőnyben, és képes olyan teljesítményre, mint mondjuk a top 20-as orosz Andrej Rubljov.
Ez nagyon kedves tőle, többször is nyilatkozott már hasonlót. Az adogatásaimat szokta kritizálni, de ezen rengeteget dolgozom, úgy érzem, sokat is fejlődtem az elmúlt kilenc-tíz hónapban. Huszonnyolc éves vagyok, remélem, tovább tudok javulni, és egy-két éven belül elérem a csúcsot, akár a top tízet is.

– Medvegyevnek kétségkívül a salak a leggyengébb borítása, ám világklasszis játékos, aki nagyon akarta ezt a győzelmet – mi kellett a sikerhez?
Kicsit olyan érzésem volt, mint az Australian Openen Denis Shapovalov ellen. Jó hangulatban, jó mozgással, eredményesen kezdtem a meccset, nem éreztem azt, hogy az ellenfelem lenyom a pályáról, sőt, volt időm odaérni a labdákhoz. Okosan játszottam, a nyesések nagyon jól működtek, hosszan tudtam megütni a labdákat, és a legfontosabb pillanatokban is igyekeztem maximálisan koncentrálni.

– És akkor mostantól kizárólag a következő ellenfelére, a spanyol Albert Ramos-Vinolasra fókuszál?
Így van. Úgy fogom fel ezt az estét, hogy megvan az első győzelem, amire lehet építkezni, de készülni, dolgozni kell tovább – most már a következő meccs a legfontosabb, nem az, ami Medvegyev ellen történt.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (18 209 040 euró, salak)
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
FÉRFIAK

Fucsovics Márton–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 6:4, 7:6, 2:6, 6:1 

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.