Roland Garros: Fucsovics a 64 között találkozhat Djokoviccsal

Vágólapra másolva!
2023.05.25. 15:11
null
Fucsovics Márton a francai Hugo Grenier ellen játszik az első körben (Fotó: Getty Images)
Fucsovics Márton, a férfi főtábla egyetlen magyarja a hazai színeket képviselő, szabadkártyával induló Hugo Grenier ellen kezd a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros vasárnap rajtoló főtáblás küzdelmeiben – derült ki a csütörtöki sorsoláson.

 

A magyar játékos a 80., riválisa a 122. a világranglistán.

Amennyiben Fucsovics sikerrel veszi az első fordulót, a 64 között a harmadik helyen kiemelt Novak Djokoviccsal találkozhat. A 22-szeres Grand Slam-győztes szerb 2016-ban és 2021-ben megnyerte a Roland Garrost.

A nőknél Udvardy Panna (95.) selejtezőből érkező riválist kap, Gálfi Dalma (96.) az orosz Varvara Gracsovával (44.), míg Bondár Anna (103.) a 27. helyen kiemelt román Irina-Camelia Beguval csap össze, emellett mindhárman párosban is szerencsét próbálnak Párizsban. Babos Tímea csak párosban indul a kazah Anna Danyilina oldalán.

Ami az élmezőnyt illeti, a férfiaknál 1998 óta először fordul elő, hogy Rafael Nadal és Roger Federer sincs jelen a Garroson, a 14-szeres bajnok – és 22-szeres Grand Slam-győztes – spanyol sztár hónapok óta csípősérüléssel küszködik, míg a svájci klasszis tavaly visszavonult. Hiányzik a legjobbak közül a 2018-as bajnok román Simona Halep, akivel szemben doppingeljárás zajlik, a 2016-os győztes spanyol Garbine Muguruza, aki szünetelteti karrierjét, a gyermeket váró, négyszeres GS-bajnok japán Oszaka Naomi, valamint a három GS-trófeát nyert Andy Murray, aki a füves pályás szezonra koncentrál.

A nőknél címvédő és világelső lengyel Iga Swiatek a spanyol Cristina Bucsával kezd, a férfiak világranglistáját vezető, első helyen kiemelt spanyol Carlos selejtezőből érkező ellenfelet kap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik