Gyász: elhunyt Droppa Erika, a magyar teniszélet meghatározó alakja

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 22:06
null
Elhunyt Droppa Erika (Fotó: huntennis.hu)
Elhunyt 68 éves korában Droppa Erika, aki az utóbbi több mint negyven év teniszéletének meghatározó alakja volt. Halálhírét hétfőn a Magyar Teniszszövetség jelentette be.

„A szekszárdi születésű szakember 1983. március 23-án, a Metro Tenisz Klubban tett sikeres versenybírói vizsgát, azóta töretlenül részt vett a hazai versenyek lebonyolításában, a csapatbajnokságok szervezésében, valamint évtizedeken át a hazai ranglistákat is ő készítette. A Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői, -oktatói és -menedzseri diplomát, 1992 és 2020 között a Magyar Tenisz Szövetség alkalmazottjaként, 1997-től 2011-ig főtitkárhelyettesként is dolgozott. Tagja volt a Játékvezetői és Versenybírói Bizottságnak, de nyugdíjas éveiben továbbra is a hazai tenisz szolgálatában állt versenybíróként” – emlékezett a Magyar Teniszszövetség.

„Az utóbbi évtizedek játékosai, edzői, sportvezetői körében mindenki ismerte Erika nénit, aki fogalommá vált a magyar versenyrendszerben. Hatalmas szakmai tudása bárki számára, éjjel-nappal rendelkezésre állt, mindig lehetett hozzá fordulni bármilyen problémával, szabálykérdéssel kapcsolatban. Megszámlálhatatlan hazai verseny lebonyolításához járult hozzá rátermettségével és iránymutató hozzáértésével, generációk pályafutását kísérte figyelemmel a pálya mellől. Az egész életét a tenisznek szentelte, munkáját a sportág iránti alázattal végezte, s ha a helyzet megkívánta, következetesen és kellő szigorral járt el” – írja a szövetség.

Droppa Erika 2015-ben elnyerte a Magyar Teniszszövetség életműdíját, 2021 novemberében pedig a MOB fair play díját. 68 éves korában Pécsen hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik