Australian Open: a világranglista 150. helyezettje veszi át Djokovics helyét

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.16. 14:05
null
Salvatore Caruso is ott lesz az Australian Open főtábláján (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be az ATP, hogy a világranglista 150. helyén rangsorolt Salvatore Caruso veszi át a tornától visszalépő Novak Djokovics helyét „szerencsés vesztesként”.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke megvonta Novak Djokovics vízumát, ami ellen a szerb fellebbezett, de elbukta azt. A teniszező emiatt nem indulhat el a tornán, helyét pedig a 29 éves olasz játékos veheti át, aki a selejtező utolsó fordulójában a japán DanielTarótólkapott ki 6:4, 6:3 arányban. Caruso ellenfele a szerb Miomir Kecmanovics lesz.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság január 17-én hétfőn veszi kezdetét, a férfiak mezőnyében Fucsovics Márton is érdekelt – a szerb Dusan Lajovics lesz az első riválisa –, míg a nőknél Udvardy Panna és Bondár Anna is főtáblás: előbbi a fehérorosz Viktorija Azarenka, míg utóbbi az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen lép pályára.

MI TÖRTÉNT DJOKOVICCSAL AUSZTRÁLIÁBAN?
Január 4.: Djokovics bejelentette, annak ellenére hogy nincs beoltva, a szervezők különengedélyével indulhat az Australian Openen – ez óriási felháborodást keltett Ausztráliában.
Január 5.: Djokovics megérkezett Melbourne-be, ám az ausztrál hatóságok hosszas vizsgálatot, majd várakozást követően megtagadták tőle, hogy elhagyja a Tullamarine repülőteret. Utóbb aztán felszólították, hogy haladéktalanul utazzon haza.
Január 6–10.: Djokovics a kiutasítottaknak fenntartott melbourne-i hotelben várakozott.
Január 8.: a játékos ügyvédei azzal védekeztek, hogy a klasszis az előző év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért mentesült az oltás alól. Az interneten korábban megjelent fotókból és hírekből ugyanakkor kiderült, a szerb a pozitív teszt napján, valamint az azt követőn nyilvános eseményen vett részt a hazájában.
Január 10.: az ausztrál bíróság Djokovicsnak adott igazat a tárgyaláson, így a szerb teniszező elhagyhatta a karanténszállodát.
Január 11.: a világelső ügyében egyeztetett Scott Morrison ausztrál és Ana Brnabics szerb miniszterelnök.
Január 14.: Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter úgy döntött, törli a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező vízumát.
Január 16.: A szövetségi bíróság elutasította Djokovics kérelmét a vízumtörlés visszavonására. A szerb klasszis ezt követően bejelentette, feladja a harcot, elhagyja az országot, így biztossá vált, hogy nem vesz részt az Aus. Openen.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE
1. FORDULÓ
január 17., 7.00:
Caruso (olasz)–Kecmanovics (szerb)
Magyar érdekeltségű mérkőzések
január 17., 1.00: Fucsovics–Lajovics (szerb)
január 17., 5.00: Azarenka (fehérorosz, 24.)–Udvardy
január 18., 1.00: Bondár–Pavljucsenkova (orosz, 10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik