Australian Open: Marozsán és Jani búcsúzott a selejtezőben

Vágólapra másolva!
2023.01.10. 08:25
null
Jani Réka az Australian Open selejtezőjének első körében kikapott (Fotó: Kovács Péter)
Marozsán Fábián és Jani Réka kiesett kedden az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének 1. fordulójában.

Az első Grand Slam-tornáján induló Marozsán Fábián – aki 175. a világranglistán – a kínai Sang Csün-csenggel (194.) csapott össze. A 23 éves magyar játékos a második szettben fogadóként elszalasztott 6:5-nél két játszmalabdát, aztán a rövidítésben már az ázsiai ellenfél akarata érvényesült. A találkozó 1 óra 40 percig tartott.

A kvalifikáció egyetlen magyar női résztvevőjére, Jani Rékára (111.) a görög Deszpina Papamihail (158.) várt, akit megvert a korábbi két találkozójukon. A harmadik csata rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, a 31 éves Jani – a selejtező 10. kiemeltje – mindössze egy gémet tudott nyerni, és 1 óra 20 perc alatt kikapott.

A világranglistán 171. Piros Zsombor – aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon – a francia Antoine Escoffier (192.) ellen kezd.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell megnyerni. Az AO elitmezőnyének a küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.

TENISZ, AUSTRALIAN OPEN (76.5 millió ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Deszpina Papamihail (görög)–Jani Réka (10.) 6:1, 6:0
FÉRFI EGYES
Sang Csün-cseng (kínai)–Marozsán Fábián 6:4, 7:6 (7–2)

KÉSŐBB
Piros Zsombor–Antoine Escoffier (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik