Australian Open: Babos Tímea sorozatban 9. alkalommal főtáblás

Vágólapra másolva!
2021.01.13. 09:39
null
Babos Tímea sorozatban kilencedik alkalommal főtáblás az Australian Openen (Fotó: AFP, archív)
Babos Tímea három játszmában legyőzte a szlovák Anna Karolína Schmiedlovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubaiban zajló selejtezőjének 3. fordulójában, így 2013 óta sorozatban a kilencedik évben szerepelhet az Australian Open főtábláján.

 

Babos Tímea az orosz Marina Melnyikova és a francia Tessah Andrianjafitrimo legyőzése után remekül kezdte az Anna Karolína Schmiedlová elleni mérkőzést: kétszer is elvette szlovák ellenfele adogatását, így 42 perc alatt 6:2-re megnyerte az első játszmát.

A magyar teniszező a második szettet is jól kezdte, azonnal brékelőnybe került. A nyolcadik játékban a világranglista 135. pozícióját elfoglaló Schmiedlová visszabrékelt, majd a rövidítést megnyerve egyenlített (6:2, 6:7).

A világranglista 115. helyén álló Babos ettől nem esett össze, a harmadik játszmát is jól kezdte, saját adogatásait hozta, továbbá az ellenfelének az első szervajátékát is megnyerte. A brékelőny pedig ezúttal kitartott, Babos 6:2, 6:7, 6:2-re nyert, így 2013 óta sorozatban a kilencedik évben szerepelhet az Australian Open főtábláján.

Jani Réka és Gálfi Dalma a kvalifikáció 1. fordulójában búcsúzott.

A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a február 8-án rajtoló melbourne-i Grand Slam-tornán.

AUSTRALIAN OPEN (71 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

Babos (magyar, 7.)–Schmiedlová (szlovák) 6:2, 6:7, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik