Australian Open: Babos továbbjutott, Jani és Gálfi kiesett a selejtezőből

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.10. 10:52
null
Babos Tímea továbbjutott a selejtezőből (Fotó: Matey Istán)
Babos Tímea vasárnap két szettben legyőzte az orosz Marina Melnyikovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének első fordulójában. Jani Réka két sima szettben kikapott az indiai Ankita Rainától, míg Gálfi Dalma három szettben szenvedett vereséget az orosz Anna Kalinszkaja ellen.

A WTA-világranglista 115. helyezettje, Babos Tímea 76 perces mérkőzésen búcsúztatta Melnyikovát (197.). Babosnak kilenc kettős hibája és három ászszervája volt a találkozón.

A magyar játékos legutóbb szeptember közepén nyert meccset egyesben, azóta sorozatban négyszer veszített. Következő ellenfele a francia Tessah Andrianjafitrimo (254.) lesz. A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni.

Jani Réka az első és a második szettben is elveszítette első két adogatójátékát, ezzel megkönnyítette az indiai Raina (180.) dolgát, aki 2–0-ra legyőzte a magyar sportolót.

Gálfi Dalma az első szettet elbukta, majd a másodikat 7:6-ra megnyerte az orosz Anna Kalinszkaja ellen. A döntő szettben végül 6:3-ra az orosz nyert, így Gálfi búcsúzott a selejtezőben.

TENISZ, AUSTRALIAN OPEN
SELEJTEZŐ

Babos Tímea–Marina Melnyikova (orosz) 6:3, 6:3
Ankita Raina (indiai)–Jani Réka 6:2, 6:2
Anna Kalinszkaja (orosz)–Gálfi Dalma 6:4, 6:7, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik