Nincs címvédés, Babosék elbukták a női páros döntőjét

Vágólapra másolva!
2019.01.25. 05:55
null
Mladenovic és Babos nem tudta hozni a tornán eddig látott teljesítményt (Fotó: MTI/EPA/AAP/David Crosling)
Nem sikerült a címvédés, Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán 6:3, 6:4-re kikapott a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai duótól  az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosversenyének döntőjében.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ

Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

Nem mindennapi lehetőség előtt állt Babos Tímea, aki Kristina Mladenoviccsal címvédőként lépett pályára az Australian Open női párosversenyének a fináléjában. A magyar, francia duó jól kezdett, rögtön az első (fogadó)játékban tizenegy perces küzdelemre kényszerítette Samantha Stosurt és Csang Suajt, de hiába volt négy bréklabdája is Baboséknak, Stosur nagy nehezen hozta az adogatását. Babos és Mladenovic éppen a legfontosabb pillanatokban hibázott, és ez sajnos az egész döntőre vonatkoztathatóan elmondható volt.

Babos sima adogatójátéka után Csang szervagémjét sikerült ugyan elnyerni, ám Stosur rontásait nem sikerült kihasználni, és ez a következő játékban visszaütött. A kínai, ausztrál párosból Csang vállalta magára a húzójátékos szerepét, a világranglista 42. helyezettje nagyszerűen diktálta a mérkőzés tempóját az alapvonalról, így még az is belefért, hogy Stosur háromszor is kettős hibát üssön az első szettért való szerválásnál (6:3).

A második játszmában 3:2-es vezetésnél Babosék a tizedik bréklabdájukat is elhibázták, Mladenovic pedig megremegett a következő gémben, bátortalan adogatójátékát kíméletlenül kihasználta az ellenfél, így messze került a címvédéstől Babos Tímea és partnere. A magyar teniszező hozta a kötelezőt, és bár Stosur szervajátékánál úgy tűnt, hogy meglehet a fordítás, az ausztrál Csanggal az oldalán 0:30-ról is fordítani tudott – a 2011-es US Open egyéni bajnoka sokat hibázott, de egyedül ő tudta a mérkőzés során végig hozni a saját adogatását, és ez kulcsfontosságúnak bizonyult (6:3, 6:4).

Stosur pályafutása hetedik – női párosban a harmadik – Grand Slam-tornagyőzelmét ünnepelhette, Csang az elsőt. A 30. életévét a napokban betöltő kínai eddigi legjobb eredménye egy elődöntő volt, 2018-ban a US Openen jutott be a legjobb négy közé, akkor éppen Babosék ellen búcsúztak Stosurral.

„Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszott, és biztos vagyok benne, hogy még sok nagy meccse lesz – mondta a díjátadó ünnepségen Babos. – Köszönöm, Kiki, hogy újra együtt játszhattam veled, nagyszerű a kapcsolatunk, de ez nem az én napom volt, bocsánat érte. Jövőre visszatérünk!”

Francia partnere közölte, akkor is szeret Babossal játszani, amikor elvesztenek egy Grand Slam-döntőt, mert ez egy örök barátság közöttük.



A 25 éves, 2017-ben és 2018-ban is WTA-világbajnok Babos hetedik felnőtt Grand Slam-fináléjában (öt női páros, két vegyes páros) hatodszor maradt alul.

KÖZVETÍTÉS

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik