Tenisz: Sinner edzőjétől kaptam tanácsokat Cicipasz ellen – Fucsovics Márton

Vágólapra másolva!
2024.05.24. 18:20
Rolex Monte-Carlo Masters - Day Four
Fucsovics Márton Sztefanosz Cicipasszal találkozik a Roland Garros első fordulójában (Fotó: Getty Images)
Az Australian Open-győztes Jannik Sinner edzője is adott tanácsokat Fucsovics Mártonnak, aki a 2021-ben döntős Sztefanosz Cicipasszal találkozik a francia nyílt teniszbajnokság vasárnap rajtoló főtáblás küzdelmeinek 1.ső fordulójában.

„Nincs szerencsém a sorsolással az idei Grand Slameken, Melbourne-ben Grigor Dimitrovval kerültem szembe, de ezzel nem tudok mit csinálni. Sokszor kaptam már kiemeltet az első körben, és volt már, hogy borítottam a papírformát” – mondta a 32 éves játékos a szövetség közösségi oldalán.

A nyíregyházi játékos pénteken Jannik Sinnerrel edzett, akivel már egy hónapja megbeszéltek egy közös tréninget.

„Szinte minden Grand Slamen edzettünk már együtt, jóban vagyunk, jó ritmusú és hangulatú edzéseink vannak. Ő van most a legjobb formában, szerintem hamarosan világelső lesz. Miközben az egyik helyszínről a másikra mentünk át, Sinner edzője adott néhány tanácsot Cicipasz ellen, mivel Monte-Carlóban összecsaptak az elődöntőben – mesélte Fucsovics. – Első forduló lesz, hátha még Cicipasz is kicsit keresni fogja a játékát, nekem meg remélhetőleg jó napom lesz.” 

A magyar kiválóság az áprilisban Bukarestben megnyert torna óta csuklósérüléssel bajlódik, és saját bevallása szerint fájdalomcsillapítókkal játszik.

„Többféle kezeléssel próbálunk javítani rajta, de az elmúlt két hétben keveset tudtam edzeni, inkább csak kondiztam. Egyébként nem ez a kedvenc Grand Slamem, egyszer eljutottam a tizenhatig, amúgy egy-egy meccset tudtam csak nyerni” – tette hozzá a világranglistán 53. játékos.

A 25 éves Cicipasz jelenleg kilencedik az ATP-rangsorban – s így Párizsban is kilencedik kiemelt –, a három évvel ezelőtti Garros-fináléja mellett tavalyról, Melbourne-ből is van egy Grand Slam-döntője, míg 2019-ben világbajnok volt. Pályafutásuk során eddig kétszer találkoztak, 2019-ben, Barcelonában a görög nyert, illetve a 2017-es genovai challenger-tornán Fucsovics feladta a mérkőzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik