Tenisz: Gálfi két szettben legyőzte német ellenfelét Spanyolországban

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 20:11
Gálfi Dalma (Fotó: Kovács Péter, archív)
Gálfi Dalma két szettben legyőzte a német Ella Seidelt, s bejutott a nyolcaddöntőbe a spanyolországi La Bisbal d'Empordában zajló salakpályás tenisztornán. A másik magyar induló, Babos Tímea vezetett, majd három szettben kikapott Marina Bassolstól.

 

Igencsak izgalmasan alakult Gálfi Dalma és Ella Seidel mérkőzése. A felek fej fej mellett haladtak, mindketten csupán egyszer vesztettek adogatást, s rövidítés döntött az első szettben. A döntő gémben a magyar teniszezőnő ellenállhatatlanul játszott, 7–0-ra behúzta a rövidítést, így a szettet is elvitte. A második játszmában Gálfi háromszor is brékelt, 6:3-ra felülmúlta német ellenfelét, a győzelemnek köszönhetően pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.

Babos Tímea nagyszerűen kezdett, két bréknek köszönhetően 5:1-re is vezetett az első játszmában. Bár spanyol ellenfele közeledni tudott, a 30 éves magyar teniszezőnő nem engedte ki a kezéből a vezetést, és 6:4-re megnyerte az első szettet. A folytatásban igencsak felszívta magát Marina Bassols, a 6:1-gyel el is vitte a második játszmát. A döntő szett kiélezett küzdelmet hozott, Babos 6:5-ös hátrányban adogatást vesztett, így búcsúzni kényszerült.  Babos vereségével az is eldőlt, hogy a következő fordulóban nem lesz magyar rangadó: Gálfi ellenfele Bassols lesz a nyolcaddöntőben.

TENISZ
WTA-torna, La Bisbal d’Emporda
A nyolcaddöntőbe jutásért
Gálfi Dalma–Ella Seidel (német) 7:6 (7–0), 6:3
Marina Bassols (spanyol)–Babos Tímea 4:6, 6:1, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik