Sinner lemosta a pályáról Medvegyevet, Zverev is búcsúzott

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 08:27
Miami Open Presented by Itau 2024 - Day 14
Jannik Sinner közel csúcsformában teniszezett Danyiil Medvegyev ellen (Fotó: Getty Images)
A legjobb négy között kiesett az egy körrel korábban Marozsán Fábiánt búcsúztató Alexander Zverev a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna férfi versenyének elődöntőjében, amelyben a címvédő Danyiil Medvegyevnek is megálljt parancsoltak.

A német játékost (ATP-5.) kiélezett küzdelemben a bolgár Grigor Dimitrov (12.) győzte le háromszettes csatában, 6:4, 6:7 (47), 6:4-re.

A másik elődöntő váratlanul simán alakult: az olasz Jannik Sinner (3.) közel a csúcsformájához teniszezett, míg Medvegyevnek (4.) semmi sem jött össze. Rengeteg könnyű ütést rontott, és főleg a hálóhoz fellépve követett el elemi hibákat. Sinner az első játszmában kétszer is elvette ellenfele adogatását, a saját szerváinál pedig ellenállhatatlannak bizonyult, így 6:1-gyel be is húzta a szettet.

Medvegyev a második játszmában megpróbált magasabb fokozatra kapcsolni, már akadtak szép ütései, de válaszként Sinner is megemelte játéka színvonalát: olyannyira, hogy ismét kétszer elvette az orosz adogatását, így ezt a játszmát is nagyon simán, 6:2-re nyerte meg.

Sinner a fináléban Grigor Dimitrovval csap össze.

TENISZ
ATP-TORNA, MIAMI
Egyes, elődöntő
Sinner (olasz, 2. kiemelt)–Medvegyev (orosz, 3.) 6:1, 6:2
Dimitrov (bolgár, 11.)–A. Zverev (német, 4.) 6:4, 6:7 (47), 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik