Marozsán, az „Óriásölő” – nemzetközi sajtószemle

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 09:22
Marozsán Fábián a nemzetközi sajtó elismerését is kivívta (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Marozsán Fábián óriási skalpot szerezve győzte le Holger Runét a miami 1000-es tenisztorna 2. fordulójában. Összeállításunkban a nemzetközi sportsajtó reakcióiból szemezgettünk.

„Ez volt Rune legrosszabb teljesítménye a mostani évadbanírja Kresten Mosbaek, a dán közmédia (DR) teniszszakértője. –, gyakorlatilag a rendkívül pocsék őszi időszaka óta nem láttam ilyen rosszul játszani.”

A dán szakírót ezzel együtt meglepte Marozsán sikere, mivel Rune magabiztosan érkezett Miamiba az Indian Wells-i negyeddöntő után. A DR tudósítása mindemellett megjegyzi, hogy a 24 éves magyar rendkívül erős produkcióval rukkolt elő, s a 25 perc alatt behúzott első szett után a második játszma elején bedarálta ellenfelét. 

Az olasz Gazzetta dello Sport sem fukarkodott az erős szavakkal, a patinás sportnapilap tudósítása szerint Marozsán „ledózerolta és megalázta” dán ellenfelét, hozzátéve, hogy a magyar teniszező nem először babrált ki egy magasan jegyzett ellenféllel – utalva a tavalyi, Alcaraz elleni csörtére. A Gazzetta szerint Rune csak azzal vigasztalódhat, hogy tavaly sem szerepelt valami jól a floridai tornán (akkor a nyolcaddöntőben vérzett el Taylor Fritz ellen), így nem veszít sok pontot a világranglistán.

„Karrierje legfájóbb vereségét szenvedte el a Mouratoglou-tanítvány, Holger Rune” – szúrt oda a Serena Williamsszel való közös munkájáról ismert francia trénernek a találkozóról írt tudósításában a román Gazeta Sporturilor, kiemelve, hogy a dán teniszező még nem kapott ki ilyen simán profi pályafutása során (tavaly az amerikai Brandon Nakashimától kapott ki Sanghajban 6:0, 6:2-re). A bukaresti sportlap élcelődése nem véletlen, hiszen Mouratoglou még tavaly magára vállalta a felelősséget a korábbi női világelső Simona Halep doppingügyében. A Gazeta ezzel együtt nem ment el szó nélkül Marozsán teljesítménye mellett sem: a román lap szerint  a „nagyágyúk mumusává” váló magyar tökéletesen játszott, s mindössze négy ki nem kényszerített hibát vétett.

Nem menekülhetett el végzete elől Holger Rune, akit Marozsán Fábián 59 perc alatt elsöpört” – számolt be a találkozóról a The Japan Times. A japán napilap nemes egyszerűséggel óriásölőnek nevezte Marozsánt (utalva az Alcaraz és Ruud elleni sikerekre), hozzátéve, hogy a magyar teniszező az egyik legjobb félröptéket ütő versenyző a jelenlegi mezőnyben. A tudósítás továbbá megjegyzi, hogy Marozsán az eddigi összes (Róma, Sanghaj, Indian Wells) ezres tornáján eljutott legalább a nyolcaddöntőig.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (kemény pálya, 8.995 millió dollár)
FÉRFI EGYES
2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Marozsán Fábián–Holger Rune (dán, 6.) 6:1, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik