Tenisz: Paula Badosa a spanyolok válságáról beszélt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 15:11
Paula Badosa, tenisz, rafael nadal, australian open
Paula Badosa aggódik, hogy kevés az igazán jó spanyol teniszező (Fotó: Getty Images)
Pénteken elbúcsúzott az Australian Open női egyesétől a szebb napokat is látott, spanyol Paula Badosa, aki az amerikai Amanda Anisimova elleni vereségét követően kritikus hangot ütött meg – igaz, nem saját teljesítménye, hanem a spanyol tenisz általános állapotai miatt tűnt aggodalmasnak.

1999 óta először fordult elő, hogy csupán két játékos képviselte a spanyol „armadát” az Australian Open harmadik fordulójában (beleértve a férfi és a női mezőnyt is). Paula Badosa két szoros játszmában, 7:5, 6:4-re kapott ki az amerikai Amanda Anisimovától, így már ő is búcsúzott. A meccs után azonban nem ez volt az igazán izgalmas téma az újságírók számára, hanem Badosa kritikus gondolatai, amelyeket a spanyol tenisz állapotáról fogalmazott meg.

„Most ott van Alcaraz, Davidovich, én, és sajnos rajtunk kívül nagyon kevés más versenyző. Közülük Carlos (Alcaraz – a szerk.) kiemelkedik, Davidovichban rengeteg potenciál van, bármire képes lehet a jövőben, de a női mezőnyre tekintve azt látom, hogy hiányoznak a játékosok. Nem tudom az okát, csak megoldást szeretnék. Mindenesetre jó lenne, ha a jövőben több teniszezőt tudnánk kitermelni”idézte a Marca Badosát.

A korábbi világranglista második helyezett Badosa úgy látja: szomorú, hogy amíg évekkel korábban számos spanyol versenyző volt ott rendre a legjobbak között, addig most kevesen vannak, akik valóban esélyesek lehetnek egy-egy Grand Slam-győzelemre. A 26 éves versenyző szerint az építkezésben kell keresni a hibákat. 

„A szövetség részéről lehetne jobban építkezni alulról. Ez szerintem nagy gond, különösen, ha megnézzük a francia, a brit, az amerikai, az olasz, vagy az ausztrál szövetségeknél folyó munkát, és azt, hogy náluk milyen játékosok bukkannak fel” – mondta Badosa, aki emlékeztetett: amikor ő formálódott teniszezőként, olyan játékosok gyakoroltak rá nagy hatást, mint Rafael Nadal, David Ferrer, Fernando Verdasco, Garbiñe Muguruza vagy Carla Suárez. Hozzátette azt is, hogy Alcaraz dominanciája „egy kicsit elrejti, hogy mögötte már nincs sok spanyol játékos.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik