Australian Open: új orosz csillag születőben, Andrejeva hihetetlen meccset nyert meg

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 11:35
2024 Australian Open - Day 6
Mirra Andrejeva eddig megállíthatatlan Ausztráliában (Fotó: Getty Images)
A Melbourne-ben zajló Australian Open női egyesének 3. fordulójában emlékezetes meccset játszott egymással a tinisztár Mirra Andrejeva és Diane Parry. A francia játékos a döntő játszmában már 5:1-re is vezetett, orosz ellenfele azonban innen is visszakapaszkodott, és rövidítésben kiharcolta a továbbjutást. Andrejeván kívül továbbjutott még Arina Szabalenka, Amanda Anisimova, Coco Gauff, Marta Kosztyuk, Magdalena Frech és Marija Tyimofejeva is.

Pénteken újabb mérkőzéseket rendeztek az ausztrál teniszbajnokság női mezőnyében, a tét már a legjobb 16 közé jutás volt. A torna egyik legnagyobb esélyese, a tavalyi győztes Arina Szabalenka nem adott esélyt az ukrán Leszja Curenkónak, a második helyen kiemelt játékos két 6:0-s szettet követően, 52 percnyi játék után simán jutott a következő fordulóba. Hasonlóan ellenállhatatlan formában teniszezett az amerikai Coco Gauff, aki honfitársát, a szintén amerikai Alycia Parksot múlta felül két sima szettben.

A szebb napokat is látott két versenyző, Amanda Anisimova és Paula Badosa csatájából – két szoros játszmát követően – előbbi került ki győztesen, míg Marta Kosztyuk döntő szettben győzte le Elina Avaneszjant. A lengyel Magdalena Frech is döntő játszmára kényszerült, de végül búcsúztatta a selejtezőből induló Anasztaszija Zaharovát.

A 16 éves orosz tinisztár, Mirra Andrejeva – aki az előző körben két sima szettben küldte haza a végső győzelemre is esélyesnek tartott, nála sokkal tapasztaltabb Onsz Dzsaburt – és a francia Diane Parry sokáig emlékezetes meccset játszott egymás ellen. Az első szettet nagyon simán behúzta Parry, a másodikban azonban fordult a kocka, és Andrejeva hasonlóan egyértelműen egyenlített. A döntő játszmában a francia játékos már 5:1-re is vezetett, meccslabdája volt, Andrejeva azonban visszajött a meccsbe, és előbb egyenlített, majd a rövidítést 10:5-re megnyerve búcsúztatta ellenfelét egy sokáig emlékezetes találkozón.

A már most sokak szimpátiáját elnyerő orosz tinisztár a következő fordulóban a cseh Barbora Krejcíková ellen folytathatja remek menetelését.

Az orosz Marija Tyimofejeva és a brazil Beatriz Haddad Maia találkozója az esti programban kezdődött, és meglepetés született, az esélytelenebb orosz játékos ugyanis két játszmában búcsúztatta a tizedik helyen kiemelt dél-amerikai ellenfelét. 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
NŐI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Curenko (ukrán, 28.) 6:0, 6:0
Anisimova (amerikai)–Badosa (spanyol) 7:5, 6:4
Gauff (amerikai, 4.)–Parks (amerikai) 6:0, 6:2
Kosztyuk (ukrán)–Avaneszjan (orosz) 2:6, 6:4, 6:4
Frech (lengyel)–Zaharova (orosz) 4:6, 7:5, 6:4
M. Andrejeva (orosz)–Parry (francia) 1:6, 6:1, 7:6
Tyimofejeva (orosz)–Haddad Maia (brazil, 10.) 7:6, 6:3
Krejcíková (szlovák, 9.)–Hunter (ausztrál) 4:6, 7:5, 6:3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik