Tenisz: Brisbane-ben tér vissza Rafael Nadal

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.01. 15:30
null
Nadal januárban visszatér (Fotó: Getty Images)
Januárban, a brisbane-i tenisztornán tér vissza csaknem egyéves kihagyás után Rafael Nadal.

 

A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol sztár pénteken jelentette be, hogy az ausztrál nyílt bajnokság egyik felvezető viadalán indul először.

„Egy év kihagyás után eljött az ideje, hogy visszatérjek – üzente közösségi oldalán egy videóban a 37 éves Rafael Nadal.Brisbane-ben lesz a helye, január első hetében. Találkozunk ott!”

Nadal az idei Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett. Akkor még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de végül júniusban meg is kellett műteni csípőizom-sérülését.

Az Australian Openen kétszer győztes klasszis hosszú kihagyása miatt a 633. helyig csúszott vissza a világranglistán, ám védett rangsorral indulhat majd a következő év első Grand Slam-viadalán, amelynek igazgatója, Craig Tiley már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a spanyol teniszező szerepelni fog a 2024-es versenyen.

Nadal korábban azt nyilatkozta, hogy a 2024-es lesz az utolsó év a pályafutásában, visszavonulása előtt még egyszer pályára akar lépni a Roland Garroson és a párizsi olimpián is játszani szeretne.

A brisbane-i ATP-tornára – amely három év után került vissza a versenynaptárba – december 31. és január 7. között kerül sor, az ausztrál nyílt bajnokság pedig január 14-én kezdődik Melbourne-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik