Tenisz: Alcaraz hat óra alatt jutott a nyolc közé Cincinnatiben

Vágólapra másolva!
2023.08.18. 10:19
null
Carlos Alcarazt az eső sem zavarta meg (Fotó: Getty Images)
Esőszünetek miatt csaknem hat óra alatt jutott tovább a negyeddöntőbe a világelső Carlos Alcaraz a cincinnati kemény pályás tenisztornán.

A US Open és Wimbledon címvédője az őt a múlt héten, Torontóban legyőző Tommy Paullal csapott össze, és a második szettben 6:5-nél fogadóként egy 15 perces gémben elpuskázott három mérkőzéslabdát. A világranglistán 13. játékos egyenlített, ám az utolsó játszmában ismét a spanyol sztár bizonyult jobbnak, így 3 óra 15 perccel az első meccslabdája után, a negyediket már értékesítette, végül 7:6 (8–6), 6:7 (0–7), 6:3-ra nyert. A találkozó „nettó” játékideje 3 óra 14 perc volt.

A 20 éves Alcarazra a nyolc között a selejtezőből érkezett ausztrál Max Purcell (70.) vár, aki 6:4, 6:2-vel állította meg a 38 éves, háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Stan Wawrinkát.

A 23-szoros GS-bajnok Novak Djokovics – aki oltatlansága miatt két év után tért vissza az Egyesült Államokba – 19-edszer is legyőzte a szintén 36 éves francia Gaël Monfilst (6:3, 6:2), míg a német Alexander Zverev sorozatban négy vereség után verte meg 6:4, 5:7, 6:4-re a világranglistán harmadik Danyiil Medvegyevet.

A negyedik kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz 6:3, 6:4-re kikapott a lengyel Hubert Hurkacztól, aki egy ízben – mintha bemutató meccs lenne – a lába közül ütött nyerőt.

A nőknél a világelső lengyel Iga Swiatek és a friss wimbledoni győztes cseh Markéta Vondrousová is ott van a negyeddöntőben, a múlt héten Montrealban bajnok amerikai Jessica Pegula viszont 6:4, 6:0-ra kikapott a cseh Marie Bouzkovától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik