Elmosta az eső – Fucsovics előnyből várhatja a folytatást

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 18:42
null
Esőszünet miatt áll a játék (Fotó: eurosport.hu)
A 44.7 millió angol font összdíjazású, füves borítású wimbledoni tenisztornán Fucsovics Márton a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoor ellen megnyerte az első játszmát és a másodikban is brékelőnyben volt már, amikor kereken egy óra játék után eső miatt félbeszakadt a mérkőzés. A szervezők több mint öt óra várakozás után, este fél hétkor közölték: kedden már nem folytatják a felek az összecsapást.

 

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Tallon Griekspoor (holland, 28.) 6:4, 3:1 (40:40) – eső miatt félbeszakadt

KÉSŐBB
NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

19.10 körül: Udvardy Panna–Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)
Gálfi Dalma
–Linda Nosková (cseh) – törölve
Bondár Anna
–Bianca Andreescu (kanadai) – törölve

ÖSSZEFOGLALÓ

Remekül kezdett Fucsovics Márton, aki az első játékban az első bréklabdáját kihasználva brékelt. Előnyét utána meg is tudta erősíteni. Gyors labdameneteket láthattunk, aztán Fucsovics 4:2-nél is elvette Tallon Griekspoor adogatását. Ekkor úgy tűnt, simán meglesz a szett, de a holland játékos magyar szempontból rosszul lehívott sólyomszem után egy bréket visszavett, felbátorodott, majd 5:4-nél labdája volt az egyenlítéshez. De jöttek Fucsovicstól a jó szervák (főleg előny oldalról), így végül a harmadik játszmalabdáját kihasználva megnyerte a leghosszabb gémet, és ezzel a szettet. 6:4

A második játszma is remekül indult, hiszen ebben is rögtön összejött a brék, méghozzá egy nagyszerű ritörn után. A következő játékban Fucsovics az előző gémhez hasonlóan most is hárított egy bréklabdát, majd megerősítette a brékjét. Utána akár 3:0 is lehetett volna, de Griekspoor jól védekezett, és két szép nyerővel hozta a szerváját. A magyar teniszező 3:1-nél ismét közel került a dupla brékhez, de a holland a játékon belül egyenlített. Ekkor leszakadt az ég, így az eső miatt félbeszakadt a meccs.

FRISSÍTÉS 21.20

A viadal honlapján megjelent a szerdai játékrend, amely szerint Fucsovics a 15-ös pályán folytatja majd Griekspoor ellen, a negyedik összecsapás lesz az övék. Előttük egy-egy 0:0-ról induló férfi, és női meccs lesz, így az események kedvező alakulása esetén délután 16.00 körül kezdhetik a folytatást. Rögtön Fucsovics meccse után jön Gálfi Dalma meccse a 18 éves cseh Linda Nosková ellen, s ha a fiúk folytatása nem húzódik el nagyon, akkor ők nagyjából 18.00 körül léphetnek pályára.

A szerdai programban szerepel még Bondár Anna törölt meccse is, ő Bianca Andreescu ellen a 14-es pálya negyedik meccsét játssza. Előtte egy nulláról induló női meccs után két a második játszmában félbeszakadt férfi összecsapás lesz itt, ami azt jelenti, hogy legkorábban ők is olyan délután négy körül kezdhetnek.

Persze minden számítgatás borul a várható kezdésekkel kapcsolatban, ha szerdán is esik majd az eső – erre a jelenlegi időjárás-jelentések szerint nagyjából kora délután van halovány esély.

TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK
NŐI EGYES
1. FORDULÓ

Dzsabur (tunéziai, 6.)–Frech (lengyel) 6:3, 6:3
Ribakina (kazah, 3.)–Rogers (amerikai) 4:6, 6:1, 6:2

FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ
Alcaraz (spanyol, 1.)–Chardy (francia) 6:0, 6:2, 7:5
Norrie (brit, 12.)–Machác (cseh) 6:3, 4:6, 6:1, 6:4
Murray (brit)–Peniston (brit) 6:3, 6:0, 6:1
Halys (francia)–Evans (brit, 27.) 6:2, 6:3, 6:7, 6:4
Etcheverry (argentin, 29.)–Zapata (spanyol) 6:7, 5:7, 6:3, 6:4, 7:5

ELŐZMÉNYEK

A legjobb magyar férfi teniszező, a világranglistán 67. Fucsovics Márton holland ellenfelet kapott az első körben. Tallon Griekspoor a 31. helyen áll, a tornán azonban a 28. kiemelést kapta.

A füves pályás szezonban a holland nyolc meccset játszott, ebből hetet megnyert. A hazájában rendezett 250-es tornát megnyerte, a negyeddöntőben például Alex De Minaurt győzte le. Halléban a harmadik meccsén Andrej Rubljovtól kapott ki.

Fucsovicsnak is egy veresége van füvön. Stuttgartban öt meccset is megnyert, végül az elődöntőben a későbbi győztes Frances Tiafoe-tól kapott ki két szettben.

A két játékos eddig csak egyszer találkozott, tavaly februárban Fucsovics a rotterdami (fedett) kemény pályás tornán két játszmában nyert (6:4, 7:6). A fogadóirodák akkor is, és most is egy hajszállal Griekspoort tartották/tartják az esélyesebbnek.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik