Wimbledon: Piros döntő játszmában nyert a selejtező nyitányán

Vágólapra másolva!
2023.06.26. 18:49
null
Piros folytathatja Wimbledonban (Fotó: AFP)
A londoni Wimbledonban zajló füves pályás Grand Slam-torna selejtezőjének első fordulójában a kvalifikáció 16. kiemeltje, a világranglistán 112. Piros Zsombor a 196. helyen rangsorolt belga Joris De Loore-ral találkozott, s döntő játszmában diadalmaskodva jutott tovább.

 

A Wimbledonba jó formában érkező Piros és belga ellenfele pályafutásuk első összecsapása gyors brékváltással kezdődött, s miután a folytatásban egyikük sem jutott újabb fogadóelőnyig, rövidítésben dőlt el a közel egy órán át tartó első szett. Ebben egy-egy minibrék és hárított játszmalabda után Piros másodszor is elvette ellenfele adogatását, 9–7-re nyerve meg a tie-breaket.

Ehhez képest a második játszma mindössze 21 percig tartott, és biztosak vagyunk benne, hogy ennek Piros Zsombor nem örült. A belga játéka ugyanis óriásit javult, adogatóként egyetlen pontot engedett Pirosnak, aki az egész szettben csak nyolc pontot tudott gyűjteni, De Loore így 6:1-re be is húzta a szettet.

A harmadik játszma aztán megint nagy változást hozott, de ezúttal a magyar játékosnak volt oka az örömre, miután most ő kapcsolt „turbómódba” – vagy a belga nem tudta megismételni a másodikban mutatott játékát... Piros adogatójátéka jelentősen feljavult, fogadóként a második szervákból szerzett pontok tekintetében ugrott meg a teljesítménye, kétszer is elvette De Loore szervagémjét, s 29 perc alatt a második meccslabdáját kihasználva 1 óra 49 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Pirosra a folytatásban a világranglistán 182. helyen álló spanyol Pablo Llamas és a 186. helyen rangsorolt osztrák Maximilian Neuchrist összecsapásának győztesével találkozik – várhatóan kedden.

WIMBLEDON (44.7 millió dollár, fű)
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Piros–De Loore (belga) 7:6 (9–7), 1:6, 6:1
KORÁBBAN
Marozsán–Krutih (ukrán) 6:1, 1:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik