Tenisz: Fucsovics megszorongatta a második kiemelt Fritzet

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 18:15
null
Szoros meccset játszott a világranglista tizedikkel Fucsovics (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton kikapott a világranglistán tizedik Taylor Fritztől a Münchenben zajló salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A rangsorban 75. magyar játékos az első körben két meccslabdáról fordított a szabadkártyás német Max Hans Rehberg (412.) ellen, ám a 16 között egy igazi „nagyágyú” várt rá: a második kiemelt kaliforniai teniszező, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott egy hónappal ezelőtt, az Indian Wells-i kemény pályán.

A 25 éves ellenfél remek formáját jelezte, hogy idei harminc mérkőzéséből csak hétszer kapott ki, és februárban megnyerte a Delray Beach-i versenyt.

A bajorországi összecsapást Fucsovics kezdte jobban, 4:1-es vezetésénél Fritz új erőre kapott, egyenlített, de a szett hajrája ismét a magyar játékosé volt, így 39 perc alatt előnybe került. Fucsovicstól a következő játszmában kétszer vette el az adogatást az amerikai rivális, akinek így sikerült egyenlítenie.

A nyíregyházi játékos a döntő szettben nagy csatára késztette Fritzet, aki viszont saját szempontjából a legjobbkor, 4:3-as vezetésénél vette el Fucsovics adogatását, innen pedig már lezárta a meccset, amely 2 óra 1 percig tartott.

ATP-250, MÜNCHEN (562 815 euró, salak)
NYOLCADDÖNTŐ

Taylor Fritz (amerikai, 2.)–Fucsovics Márton 4:6, 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik