BJK-kupa: győzött a páros, elvertük a letteket

Vágólapra másolva!
2023.04.13. 14:19
null
Gálfi (balra) és Bondár remekül játszottak (Fotó: facebook.com/huntennis)
A Bondár Anna, Gálfi Dalma páros roppant magabiztos játékkal, alig egy óra alatt 6:1, 6:2-re győzött a Diana Marcinkevica, Daniela Vismante alkotta lett duó ellen, s ezzel a mieink 2–1-re megnyerték a Lettország elleni összecsapást a tenisz Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

A lettek változtattak az eredeti felálláson, s a két egyes meccset vívó játékosukat állították párba Bondár Anna és Gálfi Dalma ellen – utólag már mondhatjuk, nem feltétlenül volt jó ötlet.

A ma még egy meccset sem játszó Bondár és Gálfi ugyanis jóval frissebben mozgott, mint Diana Marcinkevica és Daniela Vismante. A magyar páros az első szettben szinte pontot is alig engedett a balti ellenfélnék, s két elvett adogatójátékkal villámgyorsan elhúzott 4:0-ra, majd egy brékváltás után le is zárta a mindössze 24 percig tartó játszmát.

A második felvonásban sem változott sokat a játék képe, csupán annyi volt a különbség, hogy a mieink ezúttal háromszor vették el a lettek szervajátékát, s 5:0-ra húztak el, ám a harmadik brék mögé már nem sikerült betenni a saját adogatást, így a lettek végül két játékot is nyertek a 35 percig tartó játszmában – Bondárék kevesebb, mint egy óra alatt megnyerték a mérkőzést.

A MECCSLABDA

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, pénteken pedig a hollandokkal csap össze. A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

TENISZ
BILLIE JEAN KING-KUPA
A-csoport, 3. forduló
Magyarország–Lettország 2–1
Bondár Anna, Gálfi Dalma–Diana Marcinkevica, Daniela Vismane 6:1, 6:2
KORÁBBAN
Szabanin Natália–Diana Marcinkevica 6:1, 7:6 (7–2)
Jani Réka–Daniela Vismane 2:6, 3:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik