Australian Open: Fucsovics Márton biztos benne, hogy feladja a leckét Sinnernek

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 13:44
null
Fucsovics biztos benne, hogy feladja a leckét (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton tele van pozitív energiákkal, jól működik együtt Nagy Péterrel, de a korábbi edzőivel sincsen baja, csak azt érezte, kicsit elfáradt a kapcsolatuk.


– Két nagyszerű győzelemmel kezdett Melbourne-ben. Lloyd Harris kemény rivális, mivel kerekedett fölé?

– Jó érzésekkel léptem pályára és igyekeztem az első perctől nagy tempót diktálni, ez láthatóan nem ízlett neki – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Fucsovics Márton, aki magyar idő szerint péntek hajnalban az Australian Open harmadik körében szerepel. – Szerencsére tudtam tartani ezt az agresszív tempót a meccs végéig egy-két megingástól eltekintve.

A harmadik szett elvesztése nem bizonytalanította el egy rövid időre?
Igazán nem bizonytalanodtam el! Erős és felkészült vagyok, nincs rá okom, hogy elbizonytalanodjak.

Miért lett a vártnál izgalmasabb a Federico Coria elleni első fordulós találkozója?
Coria nem él annyira a köztudatban, de nagyon jó játékos. Ennek egy Grand Slam-torna első körében több olvasata van: könnyen pórul járhat, aki nem teszi oda magát, viszont ha sikerül túljutni egy ilyen ellenfélen, az megfelelő érzést ad a torna folytatásához.

Szokás szerint sok erőt kap idén is a magyar szurkolóktól?
Sok éve szurkolnak már nekem a helyiek, személyesen is ismerem őket. Néhány éve meg is hívtak az itteni magyar klubba. Nagyon-nagyon jó, hogy itt vannak minden meccsemen, óriási energiát adnak, köszönöm nekik!

Adott önbizalmat a canberrai challengertorna-győzelem, igazolta, hogy jó úton halad?
Természetesen adott. Tele vagyok pozitív energiákkal, jól érzem magam.

Mik az első tapasztalatai az edzőváltás után? Hogy megy a munka Nagy Péterrel és Palágyi Miklóssal?
Nem volt bajom a korábbi edzőimmel, csak azt éreztem, hogy kicsit elfáradt a kapcsolatunk. Ezért döntöttem a váltás mellett. Petit és Mikit természetesen régóta ismerem, tudtam, hogy mit várhatok tőluk. Most Peti van velem, úgy érzem, jól működünk együtt, hiszen gyerekkori barátom. Mindenben tud segíteni és a hangulat is kiváló közöttünk.

Jannik Sinnert győzte már le nagy tornán, másfél éve Wimbledonban, de azóta rengeteget fejlődött az olasz. Lát esélyt ellene?
Nem sok játékos van a mezőnyben jelenleg, aki ellen nem látnék esélyt, Sinner nem tartozik közéjük. Nyilván papíron ő az esélyes, de szeretem a játékát, és nagyon feladom neki a leckét, ebben biztos vagyok.

Kezd visszatérni az a Fucsovics Márton, aki 2021-ben és korábban játszott?
Mindenki életében vannak könnyebb és nehezebb szakaszok, így az enyémben is. A tavalyi évem elég nyögvenyelősre sikerült, de idén, azt hiszem, jobb dolgok várnak rám. A játékom, tudom, elég ahhoz, hogy újra top 50-es legyek. Igyekszem a legjobbamat nyújtani idén is. Hátha az a néhány labda, ami tavaly az én oldalamra esett le a hálóról, idén inkább az ellenfeleim térfelére pottyan...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik