Tenisz: kérdések Fucsovics edzőváltása kapcsán

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 09:24
null
Nem tudni, miért döntött az edzőváltás mellett Fucsovics Márton, az érintettek ugyanis egyelőre nem nyilatkoznak (Fotó: Imago Images)
Még nem ismerni a részleteket arról, miért döntött Fucsovics Márton az edzőváltás mellett, az érintettek a tisztázó beszélgetésig, amely lezárja az együttműködést, nem nyilatkoznak. A 30 éves teniszező egyébként az első fordulóban búcsúzott a nápolyi ATP 250-es tornán.

Nem nyilatkozik Fucsovics Márton frissen menesztett edzői stábja. A hirtelen szakítás után két-három hét múlva, a tisztázó beszélgetést követően beszél majd arról Jancsó Miklós és Nagy Zoltán, hogy mi az oka a váltásnak. Legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnk legjobb helyezése 31. volt még 2019-ben a világranglistán, ezt az évet is még negyvenedikként kezdte, mostanra már csak a 91. helyen áll.

Bár a hatalmas visszaesést legfőképpen annak tulajdoníthatta, hogy tavalyi wimbledoni negyeddöntős pontjait esélye sem volt megvédeni az ATP-szankció miatt, amely szerint a füves Grand Slam-tornán szerzett pontokat ebben az esztendőben nem vezették fel a világranglistára, mivel az Egyesült Királyságban nem léphettek pályára az Ukrajnában zajló háború következményeképpen az orosz és fehérorosz sportolók.

Az idei szezonban mutatott ingadozó teljesítménye után várható volt, hogy előbb-utóbb változásra van szüksége a 30 éves magyar játékosnak. Ráadásul Wimbledonban túl sem élte az első fordulót, akkor az ATP döntéséből fakadó motivációvesztésre hivatkozott. A US Openen ismét a régi önmagát idézte teljesítményével, azóta azonban ismét küszködik, több nemzetközi szakértő, kommentátor is arról beszélt az idényben, hogy mentálisan lehetnek inkább gondjai, mert technikai tudása alapján ott a helye a legjobbak között. Egyelőre semmit nem tudni arról sem, kivel készül, kik alkothatják majd edzői stábját, a jelenleg zajló nápolyi ATP 250-es tornára azonban már nem kísérte őt el a Jancsó, Nagy edzőpáros egyik tagja sem, s Fucsovics már az első fordulóban kikapott a sötétedés miatt szerdán félbeszakadt, végül csütörtökön lezáruló mérkőzésen Csang Csi-csentől, aki viszont második meccsét is megnyerte aznap. Ráadásul nem is akárkit vert meg a kitűnő formában lévő kínai: a hatodik kiemelt argentin Sébastien Báezt búcsúztatta.

Valkusz Máté is búcsúzott Vilniusban
Már csak Udvardy Panna van talpon ezen a héten legjobb játékosaink közül, miután Valkusz Máté is kikapott a vilniusi ATP-challengertorna második fordulójában, a török Cem Ilkel győzte le 24 éves teniszezőnket. Hatalmasat küzdött a folyamatosan sérülésekkel bajlódó magyar a tavaly még 144. helyen rangsorolt török ellen, az első két szett rövidítésben ért véget a rendkívül szoros találkozón. Az első játszmát elvesztette, a másodikat viszont úgy nyerte meg a világranglista-257. magyar játékos, hogy négyszer jött vissza brékhátrányból, a döntő szettre viszont, úgy tűnik, elfáradt, mert riválisa teljesen rá tudta kényszeríteni akaratát, így 6:1-re lemosta a pályáról.
Második legmagasabban rangsorolt női teniszezőnk viszont automatikusan negyeddöntőbe jutott az Egyesült Államokbeli Maconban zajló 60 ezer dollár össz­díjazású ITF-challengertornán, ugyanis az amerikai Grace Min nem áll ki ellene a második fordulóban, így mérkőzésüket, amelyre pénteken került volna sor, törölték. Udvardy Panna ellenfele a legjobb nyolc között a ranglista-184. ukrán Katerina Volodko vagy a selejtezőből induló svéd Lisa Zaar lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik