Tenisz: Babos egyesben és párosban is döntős Taskentben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 12:48
null
Babos Tímea továbbra sem veszített játszmát Taskentben (Fotó: tashkentopen.uz)
Babos Tímea két játszmában (6:1, 6:4) legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát a taskenti kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében, ezzel bejutott a szombati fináléba, amelyben az ukrán Katerina Bondarenko lesz az ellenfele. A magyar hölgy a cseh Andrea Hlavácková oldalán párosban is döntőt játszhat.

 

Akárcsak a csütörtöki negyeddöntőben, Babos ezúttal is remekül kezdett, az első három játékot megnyerte, aztán 4:1-nél másodszor is brékelte a világranglista 119. helyén álló Szabalenkát, és a harmadik szettlabdáját kihasználva 22 perc alatt behúzta a játszmát (6:1).

A második szett még ennél is jobban indult, Babos 4:0-s előnyre tett szert, amelyet követően a fehérorosz felállt 4:3-ra, és két bréklabdája volt az egyenlítéshez, ám a magyar játékos megőrizte brékelőnyét. A következő játékban, 5:3-nál a magyar hölgy két meccslabdához jutott, amelyeket ekkor még nem sikerült kihasználnia, 5:4-nél viszont összességében a negyedik lehetőségével élve befejezte a mérkőzést – mindössze 66 perc alatt.

Babos 18 nyerővel és hét hibával zárta a meccset, Szabalenka a 19 nyerője mellett 28-szor rontott.

„Ez kemény volt, Szabalenka nagyon nagyokat ütött a mérkőzésen! Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból, ez megbosszulta magát, az ellenfelem »visszajött« a mérkőzésbe, de végül sikerült kiküzdenem a győzelmet. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra döntős vagyok egyesben!” – értékelt Babos a hivatalos honlapján.

A háromszoros WTA-tornagyőztes Babos két héten belül a második, idén a harmadik, összességében a hetedik döntőjére készülhet, ellenfele az ukrán Katerina Bondarenko (133.) lesz.

A magyar játékos a cseh Andrea Hlavácková oldalán párosban is bejutott a döntőbe, 61 perc alatt 6:2, 6:3-ra legyőzték az Irina Hromacseva, Ipek Soylu orosz, török kettőst. Babosékra a fináléban a Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova japán, grúz duó vár.

WTA-TORNA, TASKENT (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Babos (magyar, 2.)–Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:4
K. Bondarenko (ukrán)–Zvonarjova (orosz) 7:6, 4:1-nél Zvonarjova feladta

PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 1.)–Hromacseva, Soylu (orosz, török, 4.) 6:2, 6:3
Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz, 2.)–K. Bondarenko, Krunics (ukrán, szerb, 3.) 6:4, 3:6, 12–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik