Wimbledon: nem engedték ki a WC-re, dráma lett belőle

Vágólapra másolva!
2016.07.05. 10:26
Kisebb dráma zajlott hétfő este a wimbledoni tenisztorna egyik férfi páros mérkőzésén: Pablo Cuevas és Marcel Granollers ülősztrájkba kezdett, mert a vezetőbíró nem engedte ki az uruguayit WC-re.

A 15. helyen kiemelt Cuevas, Granollers párosaz ötödik szettben 12:13-ra állt a Jonny Marray, Adil Shamasdin brit, kanadai kettős ellen, amikor Cuevas jelezte, sürgős dolga lenne a toaletten. Ám Aurelie Tourte vezetőbíró ragaszkodott a szabályokban rögzített két WC-szünet betartásához, és nem engedte ki az uruguayit.

Cuevas erre azt mondta a bíróhölgynek, hogy az egyik labdatartó dobozba pisil, ha nem engedi ki. Ezt még figyelmeztetéssel megúszta, de miután kettős hibát ütött a következő adogató játékban, majd ezt követően kiütötte a lelátón túlra a labdát, büntetőpontot kapott Granollersszel.

0:40-nél a fogadójáték helyett ülősztrájkba kezdtek. A meccs ellenőrének kellett közbelépnie, aki több mint ötperces szünet után rávette őket a folytatásra. A menetet elvesztették, ahogy a meccset is. Kézfogás helyett Granollers majdnem megdobta egy labdatartó dobozzal a vezetőbírót.

„Kétszer mehetünk a toalettre meccs közben, ezt mindannyian ki is használtuk, de ha egy találkozó ötszettes, és ilyen sokáig elhúzódik, megengedhetnék, hogy még egyszer kimenjünk – mondta Marray. – Ugyanakkor a játékosoknak el kell fogadniuk a vezetőbíró döntését.”

„A vezetőbíró nem tartotta kézben a meccset. Többször is hibázott már a meccs elején, a végén látszott, hogy teljesen megzavarodott. Nem így kell kezelni egy ilyen helyzetet” – tette hozzá Shamasdin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik