Tenisz: a Federert búcsúztató osztrák újabb tornát nyert meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 12:29
null
Dominic Thiem továbbra is szenzációs formában teniszezik (Fotó: AFP)
A harmadik kiemelt Dominic Thiem szetthátrányból felállva (6:7, 6:4, 6:4) legyőzte a hetedikként rangsorolt német Philipp Kohlschreibert a stuttgarti füves pályás férfi teniszverseny döntőjében, ezzel 13 hónap alatt a hetedik tornagyőzelmét aratta.

 

Az elődöntőben a svájci Roger Federert búcsúztató Thiem a vasárnap megkezdett, de az esőszünet miatt csak hétfőn befejezett döntőben az első szettet rövidítésben még elveszítette Kohlschreiberrel szemben, ám utána fordított. A 22 esztendős osztrák játékos a második és a harmadik játszmát is úgy szerválta ki, hogy előtte hárított két bréklabdát.

Dominic Thiem visszavágott német riválisának a müncheni döntőben elszenvedett május elsejei vereségért, és pályafutása hetedik tornagyőzelmét könyvelte el – kevesebb mint 13 hónap alatt!

A hollandiai verseny fináléjában Nicolas Mahut megvédte címét, két szettben megverte a luxemburgi Gilles Müllert. A 34 esztendős francia játékos négy év alatt harmadszor nyerte meg a ’s-hertogenboschi viadalt. Müller 2012 júliusa óta először játszott ATP-tornán döntőt, az első győzelme azonban tovább várat magára.

ATP 250-ES TORNA, 'S-HERTOGENBOSCH (635 645 euró, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Mahut (francia, 8.)–Müller (luxemburgi, 7.) 6:4, 6:4

ATP 250-ES TORNA, STUTTGART (675 645 euró, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Thiem (osztrák, 3.)–Kohlschreiber (német, 7.) 6:7, 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik