Aus. Open: Babosék párosban sikerrel vették az első akadályt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 06:54
A tizedik helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős 6:1, 6:3-ra megverte a Bojana Jovanovszki, Katarzyna Piter szerb, lengyel duót az Australian Open női első fordulójában. Babosék a következő körben a Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safárová párossal találkoznak.

A magyar lány és francia partnere az első játszmát 23 perc alatt könnyedén megnyerték, adogatóként ekkor csak két pontot vesztettek, fogadóként pedig rendre borsot törtek ellenfelük orra alá.

A második szettben már hosszabb játékokat láthatott a közönség. Babosék rögtön a játszma elején brékhátrányba kerültek, de 0:2 után fordítottak, és 5:3-nál fogadóként kihasználták második meccslabdájukat – igaz, 5:2-nél adogatóként is lezárhatták volna a mérkőzést.

Babosék győzelme a statisztikák alapján megérdemeltnek mondható, hiszen hét nyerőt és csak egy ki nem kényszerített hibát ütöttek – a másik oldalon ez a két adat egy, illetve négy –, míg összességében 28 labdamenettel nyertek meg többet, mint a szerb, lengyel duó.

A tizedik kiemelt magyar, francia párosra a második körben a Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safárová amerikai, cseh duó vár.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (40 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Mladenovic (magyar, francia, 10.)–Jovanovszki, Piter (szerb, lengyel) 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik