Aus. Open: Djokovics simán, Ferrer nehezebben nyert

Vágólapra másolva!
2014.01.19. 08:15
Novak Djokovics és David Ferrer is bejutott a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjébe, miután előbbi könnyedén, míg utóbbi valamivel nehezebben verte meg soros ellenfelét. A négyszeres győztes, címvédő szerb alig másfél órát töltött a pályán az olasz Fabio Fognini ellen, míg a harmadik helyen kiemelt spanyol szetthátrányból fordított a német Florian Mayerrel szemben.

A kiváló játékkal előrukkoló Djokovics minden tekintetben ellenfele fölé nőtt: a meccs során hatszor vette el az olasz adogatójátékát, aki a 11 szervagémjéből csak kétszer úszta meg, hogy a szerb bréklabdához jusson.Djokovics minden tekintetben ellenfele fölé nőtt: a meccs során hatszor vette el az olasz adogatójátékát, aki a 11 szervagémjéből csak kétszer úszta meg, hogy a szerb bréklabdához jusson.

A nagyon sima, 93 percig tartó mérkőzéshez az is hozzájárult, hogy Fognini több mint kétszer annyi ki nem kényszerített hibát (44, ill. 21) ütött, mint Djokovics, továbbá egyetlen bréklabdája sem volt...

A legutóbbi három Australian Opent megnyerő szerb klasszis pályafutása során hetedszer győzte le olasz riválisát, aki a legutóbbi nyolc, egymás elleni játszmájuk során egyszer sem tudott háromnál több játékot nyerni.

A második helyen kiemelt Djokovics a negyeddöntőben a Stanislas Wawrinka–Tommy Robredo meccs győztesével találkozik.

A spanyol David Ferrernek már valamivel nehezebb dolga volt a harmadik fordulóban, neki a német Florian Mayeren át vezetett az útja a legjobb nyolc közé. A harmadik helyen kiemelt teniszező az első szettet rövidítésben még elbukta, sőt a másodikat is csak kettős brékhátrányból felállva nyerte meg, a harmadik és a negyedik játszmában azonban már nem ismert kegyelmet, így kevesebb mint három óra játék alatt bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Kevin Andersont simán legyőző Tomás Berdych lesz az ellenfele.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Ferrer (spanyol, 3.)–F. Mayer (német) 6:7, 7:5, 6:2, 6:1
Djokovics (szerb, 2.)–Fognini (olasz, 15.) 6:3, 6:0, 6:2
Berdych (cseh, 7.)–K. Anderson (dél-afrikai, 19.) 6:2, 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik