Tenisz: Djokovics a kispadon maradt, bajban a szerbek

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2013.11.16. 18:46
null
A cseh duó nagy bajba sodorta a szerbeket (Fotó: Reuters)
A Szerbia–Csehország Davis-kupa-döntő szombati páros meccsét megelőző órákban folyamatosan ment a találgatás, hogy a hazaiaknál Bogdan Obradovics szövetségi kapitány Novak Djokovicsot nevezi-e Nenad Zimonjics mellé párosban. A friss világbajnok végül a kispadon maradt, csapata pedig elveszítette a párost.

Cseh oldalon nem volt kérdés, hogy Tomás Berdych és Radek Stepánek az egyéni mellett a párost is bevállalja. Az év utolsó versenyhétvégéjén már nem kell tartalékolniuk, mindent kijátszhatnak magukból, ráadásul korábbi 14 közös DK-fellépésükből 13-at megnyertek. Az eddigi áldozatok között ott volt már mindkét szerb páros variáció: amikor Zimonjics Djokoviccsal volt, akkor négy, amikor Ilija Bozoljaccal, három szettben nyertek. Obradovics mester mégis utóbbi felállásra szavazott. A vége pedig ugyanaz lett...

A mérkőzés előtt a Davis-kupában eltöltött 19 éve alatt elért eredményekért kitüntetett Nenad Zimonjics a meccs elején is ünnepi hangulatban maradt. A párosok között háromszoros Grand Slam-győztes, korábbi világelső veterán az első és a második szett elején is elveszítette adogatását, miközben a csehek egész mérkőzésen egyszer sem. Így 70 perc alatt már 2:6, 4:6 állt az eredményjelzőn, és ugyan a harmadik játszmában már két bréklabdáig eljutottak Zimonjicsék, az elképesztő eksztázisban játszó Stepánek mindkettőt csodálatos megoldással hárította.

Hangulatjelentés a Davis-kupáról

A rövidítésben aztán 1:3-ról 5:3-ra fordítottak a csehek, és nyertek is, akik ezzel hatalmas előnybe kerültek az utolsó napot megelőzően. Hiszen ha Berdych vasárnap ki is kap Djokovicstól a 14 órakor kezdődő első meccsen, Stepánek vélhetően könnyen elbánik a Janko Tipszarevics és Viktor Troicki hiányában a kivégző osztag elé küldhetőkkel.

Vagy van még csavar a történetben?

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT
DÖNTŐ, 2. NAP

Szerbia–Csehország 1–2
Zimonjics, Bozoljac–Berdych, R. Stepánek 2:6, 4:6, 6:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik