Tenisz: nem jutott a főtáblára Fucsovics Márton Bécsben

Vágólapra másolva!
2013.10.14. 14:21
A selejtező harmadik fordulójában 6:1, 6:1-re kikapott és kiesett Fucsovics Márton a bécsi ATP-tornán. A 21 éves magyar játékost a bosnyák Mirza Basic győzte le.

Egy gyönyörű megoldásra jutott két hiba Fucsovicstól, így pedig nem lehetett esélye a főtáblára jutásra a rendkívül stabilan teniszező Basic ellen. A magyar játékos az első négy gémet egyaránt szoros csatában veszítette el, és ezzel egyúttal a türelme is elpárolgott.

Hiába vette ki a szettek közötti szünetet, hiába kért ápolást hátfájdalmai miatt 1:6, 1:4-nél, nem tudott fordítani, így pedig búcsúzott a bécsi ATP-tornától. pontosabban, ha valaki lemondja a főtáblás szereplést, szerencsés vesztesként még továbbjuthat Fucsovics.

„Agresszívan próbáltam játszani, a hálóhoz is rendre feljöttem, de Basic egyetlen labdát sem rontott el, ellentétben velem – értékelt Fucsovics. – A hátfájásom sem segítette a helyzetemet. Most pár hetet pihennem kell emiatt."

„Az év további részében két-három challenger-versenyen veszek részt. Január közepéig nem kell pontot védenem, úgyhogy a szezon végét meg akarom húzni. Az is benne van a pakliban, hogy ötven-hatvan ponttal bejutok a legjobb kétszáz közé a világranglistán.”

ATP 250-ES TORNA, BÉCS (501 355 euró, fedett kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Basic (bosnyák)–Fucsovics 6:1, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik