US Open: Babos Tímea már az első fordulóban búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 18:28
null
Babos Tímea egyesben az első fordulóban búcsúzott (Fotó: MTI)
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságon, miután 1 óra 14 perc alatt két szettben kikapott a párosranglista-vezető olasz Roberta Vincitől. Ezzel már nincs magyar résztvevő egyéniban a tornán.

Az augusztusi nemzetközi tornáin Doneckben döntős, Kínában pedig elődöntős 20 éves magyar játékos az elmúlt két hétben edzésekkel készült a US Openre, ahol tavaly az első fordulóban kapott ki az ausztráliai születésű, de magyar nemzetiségű brit Johanna Kontától. Ezúttal ráadásul jóval nehezebb sorsolást kapott, hiszen a nemzetközi mezőnyben is rutinosnak számító Vinci volt az ellenfele, de volt esélye a bravúrra, főleg ha azt vesszük, hogy Babos két éve az olaszt kedvenc felületén, salakon is megszorongatta.

Babos ráadásul az első szettben rögtön az elején, majd 3:3 után is brékelni tudott, de Vinci mindkét alkalommal vissza tudta venni az adogatását, ráadásul 5:4-es vezetésénél is jól fogadott Babos szerváinál, így behúzta a játszmát. Érdekesség, hogy a szett utolsó öt gémjéből négy brékkel zárult. A második szettben is Babos került először brékelőnybe (1:1 után), de rivális egyből egyenlített, és sorozatban öt játékot megnyerve biztosította helyét a második körben.

Babos a folytatásban párosban vigasztalódhat, a 2010-ben Roland Garros-bajnok olasz Francesca Schiavone oldalán – aki hétfőn simán kikapott a címvédő és világelső Serena Williamstől New Yorkban – a grúz Okszana Kalasnyikovával és a lengyel Alicja Rosolskával száll szembe.

„Nem vagyok elkeseredve, hiszen nem én voltam a meccs esélyese! Inkább azt sajnálom, hogy nem tudtam az első szettet megnyerne. 4:3-nál jó sanszaim voltak, de pár apróbb hiba és egy necc hozzásegítette Vincit a brékhez. De összességében nem volt rossz meccs. Nagy szél volt, ez a szervámat kicsit megzavarta. Illetve a szembeszélben való játékkal voltak gondjaim. Jó volt játszani, élveztem. Jöhet a páros, azt is várom!" – nyilatkozta Babos a mérkőzés után.

US OPEN, NEW YORK (34 300 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ

Vinci (olasz, 10.)–Babos (magyar) 6:4, 6:2
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Giorgi (olasz)–Cepelová (szlovák) 6:2, 6:2
Hszie Szu-vej (tajvani)–Zakopalová (cseh, 31.) 6:3, 6:3
Vesznyina (orosz, 22.)–Beck (német) 6:1, 6:1
Kirilenko (orosz, 14.)–Wickmayer (belga) 6:1, 6:1
Larcher de Brito (portugál)–Daniilidu (görög) 6:4, 6:3
Jovanovszki (szerb)–Petkovic (német) 6:2, 6:4
Ivanovics (szerb, 13.)–Tatisvili (grúz) 6:2, 6:0
Safárová (cseh)–Curenko (ukrán) 6:3, 2:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik