Tenisz: Nadal három szettben elkapta Djokovicsot

Vágólapra másolva!
2013.08.11. 06:46
null
Kiegyenlített csatában a fontos pillanatokból Nadal jött ki jobban (Fotó: Reuters)
A Montrealban zajló, 2.9 millió dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében a negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal három játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovics ellen. A spanyol ellenfele a döntőben a 11. helyen rangsorolt kanadai Milos Raonic lesz.

 

„Azt mondtam előző este, egyetlen esélyem van a győzelemre Novak ellen, ha nagyon taktikusan játszok – mondta a siker után Nadal. – Jól ment a játék, kellően agresszív voltam. Pedig ez nem az én kedvenc borításom, és mégis ki tudtam hozni magamból a maximumot. Úgy érzem, nagyon magas szinten sikerült ma játszani,,. A fontos pillanatokban a megfelelő döntéseket hoztam meg, a szerváim pedig végig jók voltak. Próbáltam nagyon zártan ütni a vonalról, és csak akkor bemenni röptézni a hálóhoz, amikor valóban megvolt rá az esélyem.”

„Nagyon szoros mérkőzés volt, mindössze néhány pont döntött, ezekben a fontos pillanatokban nem voltam a legjobb – értékelte vereségét Djokovics. – Megvoltak a lehetőségeim, de neki is. A végén aztán ő játszott jobban.”

A két klasszis immár 36. alkalommal csapott össze egymással, Nadal előnye tovább nőtt (21–15), de kettejük között szoros a csata, és aligha ezzel ért véget. Idén harmadszor találkoztak, legutóbb a Roland Garros elődöntőjében a spanyol, azt megelőzően a monacói torna fináléjában a szerb nyert. Mindkét meccset salakon játszották, Nadal kedvenc borításán, amelyen 2012-ben háromszor nyert Djokovics ellen. A spanyolnak most jó a szériája a szerb ellen: legutóbbi hat találkozójukból ötöt behúzott ellene. Pedig előtti hétmeccses nyeretlenségi szériában volt.

A Torontóban zajló, 2.4 millió dollár összdíjazású WTA-tornán Serena Williams (amerikai, 1.)–Sorana Cirstea (román) döntőt rendeznek, miután az elődöntőben az amerikai a harmadik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát, a román a negyedikként rangsorolt kínai Li Nát győzte le két szettben.

ATP 1000-ES TORNA, MONTREAL (2 887 085 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 4.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 3:6, 7:6
Raonic (kanadai, 11.)–Pospisil (kanadai) 6:4, 1:6, 7:6

WTA-TORNA, TORONTO (2 369 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–A. Radwanska (lengyel, 3.)
Cirstea (román)–Li Na (kínai, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik