Tenisz: ellenfele későn ébredt, S. Williamsnek megvan a 27. is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 17:04
A világranglista-vezető amerikai Serena Williams egy sima és egy szorosabb szettben legyőzte a cseh Klára Zakopalovát, így bejutott a bastadi női tenisztorna döntőjébe.

Williams az első nyolc játékot egyaránt megnyerve hamar 6:0, 2:0-ra ellépett, ekkor ellenfele 2:2-re, majd 4:2 után 4:4-re is kiegyenlített, az amerikai azonban két szettben hozta az összecsapást, győzve idei 27. salakpályás mérkőzésén is.

A fináléban a hazai Johanna Larsson lesz a világelső ellenfele, aki második döntőjét játssza Bastadban.

A hamburgi férfi tenisztorna elődöntőjében a világranglista 114. helyén álló argentin Federico Delbonis két rövidítéses játszmában legyőzte a korábbi világelső svájci Roger Federert.

A két játékos első találkozásán mindketten egyszer bukták el az adogatásukat az első játszmában, így Federernek 5:4-es és 6:5-ös Delbonis-vezetésnél is a szettben maradásért kellett adogatnia, és bár utóbbinál két bréklabdája is volt az argentinnak, végül jöhetett a rövidítés. Itt 6–5-nél Federernek, 7–6-nál Delbonisnak volt újabb lehetősége befejeznie az első felvonást, hiába, majd a svájci 7–7-nél elbukta az adogatását, s az argentin már élt a negyedik esélyével (6:7).

Sőt mindjárt három újabb fogadólehetősége volt a második játszma nyitányán, majd 4:3-nál ismét volt egy, de a svájci mindegyiket hárította – és mivel saját egyetlen bréklabdájával sem élt, 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek. Az újabb rövidítésben egyikük sem hibázott 4–4-ig, itt azonban Federer „eltörte” a labdát, így az argentinnak „csak” ki kellett szerválnia a továbbjutást. A svájci újabb két hibájának köszönhetően ezt meg is tette, így bejutott a fináléba, ahol az olasz Fabio Fognini lesz az ellenfele, aki a múlt héten megnyerte a stuttgarti viadalt.

A torna során két spanyol kiemeltet, Tommy Robredót (10.) és Fernando Verdascót (14.) is kiejtő 22 éves Delbonis pályafutása első ATP-döntőjét játszhatja.

A budapesti tornán döntőt játszó osztrák Yvonne Meusburger az olasz Karin Knappot legyőzve Bad Gasteinben is döntőbe került. Ellenfele a párosspecialista – korábbi világranglista-3., jelenleg 7. – cseh Andrea Hlavácková lesz, aki döntő szettben múlta felül az ukrán Jelena Szvitolinát.

WTA-TORNA, BASTAD (235 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Zakopalová (cseh, 3.) 6:0, 6:4
KORÁBBAN
Larsson (svéd, 8.)–Pennetta (olasz) 2:6, 6:3, 6:4
A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Larsson (svéd, 8.)

ATP 500-AS TORNA, HAMBURG (1 102 500 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Delbonis (argentin)–Federer (svájci, 1.) 7:6, 7:6
KORÁBBAN
Fognini (olasz, 12.)–Almagro (spanyol, 3.) 6:4, 7:6
A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Delbonis (argentin)–Fognini (olasz, 12.)

WTA-TORNA, BAD GASTEIN (235 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Hlavácková (cseh)–Szvitolina (ukrán) 7:5, 6:7, 6:4
KORÁBBAN
Meusburger (osztrák)–Knapp (olasz, 8.) 6:4, 6:3
A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Hlavácková (cseh)–Meusburger (osztrák)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik