Tenisz, US Open: csata előtt Szávay Arnról, Arn Szávayról

Vágólapra másolva!
2012.08.24. 13:51
Mint arról csütörtökön röviden beszámoltunk, Szávay Ágnes és Arn Gréta egymás ellen játszik a jövő héten kezdődő tenisz US Open női egyesének első fordulójában. A Nemzeti Sportnak röviden így nyilatkoztak a közelgő meccsről:

„Honfitárs ellen sohasem jó játszani, hiszen így eleve csökken az esélye annak, hogy minél több magyar legyen egy Grand Slam-torna második fordulójában. Kemény összecsapás lesz, a sors fintora, hogy éppen most sorsoltak össze minket, mert az elmúlt héten többször is együtt edzettünk New Havenben” – mondta a Nemzeti Sportnak Szávay Ágnes, akinek még mindig sajog kicsit a háta, de az US Open hétfői kezdetére rendbe jön.Szávay Ágnes, akinek még mindig sajog kicsit a háta, de az US Open hétfői kezdetére rendbe jön.

„Annyira nem különleges a helyzet, ugyanolyan, mintha bárki mással játszanék a mezőnyből – így Arn Gréta. – Amikor New Havenben együtt edzettünk, úgy tűnt, Ági jó formában van, sérülésének nem látszottak nyomai. Mindig is nagyra tartottam, a tudása megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön. Én is kihagytam két hónapot, így hasonló helyzetből indulunk.”

A két teniszező legutóbbi egymás elleni mérkőzését Arn nyerte meg három szettben 2009-ben, Acapulcóban.

Magyar házi rangadóra Grand Slam-tornán legutóbb 2004-ben került sor: az Australian Open 3. fordulójában Kapros Anikó 3:6, 6:3, 12:10-re győzött Mandula Petra ellen.

Babos Tímea első fordulóbeli ellenfele a selejtezőből érkezik, a magyar játékos érthető módon nem elégedetlen.

„Nem rossz a sorsolás – értékelt a főtábla legalsó negyedébe kerülő Babos. – Egyelőre persze nehéz mit mondani úgy, hogy nem tudom, kivel játszom, mert lehet feltörekvő, veszélyes fiatal vagy a három selejtezős meccstől teljesen kiszipolyozott játékos is. Nyilván utóbbinak örülnék jobban, de az elmúlt hetek megmutatták, hogy senkitől sem kell tartanom. Ráadásul a második fordulóban is verhető ellenfelet kaphatok, hiszen Paszekkel vagy Govorcovával játszom. Ehhez persze még túl kell jutnom az első körön.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik