A mallorcai salakkirály vasárnap triplázhat a Roland Garroson

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 19:26
A címvédő Rafael Nadal két és fél órás csatában, három szettben verte a szerb Novak Djokovicsot a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében. A spanyol salakkirály ellenfele az a svájci világelső Roger Federer lesz a vasárnapi fináléban, aki az orosz Nyikolaj Davigyenkót búcsúztatta. Nadal fejére sorozatban harmadszor is korona kerülhet Párizsban.
Rafael Nadal ellenállhatatlanul teniszezett az elődöntőben
Reuters
Rafael Nadal ellenállhatatlanul teniszezett az elődöntőben
Rafael Nadal ellenállhatatlanul teniszezett az elődöntőben
Reuters
Rafael Nadal ellenállhatatlanul teniszezett az elődöntőben

Rafael Nadal és Novak Djokovics azzal a tudattal sétált ki a Philippe Chatrier-stadionba, hogy párharcuk győztesére a svájci világelső, Roger Federer vár a vasárnapi fináléban. Federer alaposan megizzadt az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen, három elképesztően kiélezett, drámai szettben biztosította helyét a döntőben.

A szerb és a spanyol klasszis első és második nekifutásra is magabiztosan, mitöbb eredményesen adogatott, 2:2-es állásnál először Nadal jutott bréklabdához. A mallorcai fenegyerek nem sokat teketóriázott, rendkívül agresszív játékkal megadásra készette Djokovicsot, végül egy tenyeres egyenessel vette el ellenfele adogatását.

Ez egy kulcsmomentum volt az első játszmában, ugyanis a szerb teniszező elbizonytalanodott, sorozatban három gémet engedett el. 5:2-nél azonban varázsütésre észhez tért. Ellenállhatatlanul játszott, korábbi hullámvölgyét feledtetve szempillantás alatt egyenlített.

A lélektani előnyből azonban képtelen volt ténylegesen is fórt kovácsolni, ismét elvesztette az adogatását. Nemúgy Nadal, aki 6:5, 30-15-nél egy parádés röptével két szettlabdához jutott, s már az elsőt ki is használta.

A második szett forgatókönyve az elsőére hajazott, ezúttal azonban 3:3-ig fikarcnyi esélyük sem volt a fogadóknak. 3:3-nál a spanyol salakkirály brékelt, majd elment 5:3-ra. Most azonban a szerb tehetség – aki élete első elődöntőjét játszotta Grand Slam-tornán – nem tudott újítani, a szettet 6:4-re elbukta.

A harmadik szettben már nem sok babér termett a szikár szerbnek, remekül küzdött ugyan de kénytelen volt fejet hajtani Nadal zsenialitása előtt. A spanyol szupersztár már 4:0-ra is vezetett, végül 2 óra 28 perc alatt, 7:5, 6:4, 6:2-re nyert.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), 20.2 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 2.)-Djokovic (szerb, 6.) 7:5, 6:4, 6:2
Federer (svájci, 1.)-Davigyenko (orosz, 4.) 7:5, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik