Rafael Nadal és Szávay Ágnes az elmúlt hét két nyertese

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.30. 12:46
A hagyományos pontszámításon alapuló világranglistán második spanyol Rafael Nadal egy hét leforgása alatt második tornáját nyerte meg, így a kizárólag az idei eredményeket összesítő ATP RACE-ranglistán, megelőzve az eddig első svájci Roger Federert, átvette a vezetést. Szávay Ágnes egyesben az elődöntőig jutott a budapesti Gaz de France versenyen, ő 32 helyet javítva a 126-n áll.
Nagy teniszezőnek nagy kupa jár
Reuters
Nagy teniszezőnek nagy kupa jár
Nagy teniszezőnek nagy kupa jár
Reuters
Nagy teniszezőnek nagy kupa jár
Nadal egy héttel ezelőtt Monte-Carlóban, a torna fináléjában verte a svájci világelső Roger Federert két játszmában, míg a múltheti ATP-tornán, immár első kiemeltként Barcelonában, címét megvédve nem akadt nála jobb. A döntőben az argentin Guillermo Canast verte, szintén két játszmában.

Azért Canast ne intézzük el egy kézlegyintéssel, aki idén már kétszer is elkapta Federert, az nem lehet olyan rossz passzban. A svájci viszont volt már jobb is: bár trónja változatlanul megingathatatlan, 2007-s mérlege 18 győztes és három vesztes meccs.

Nadal viszont parádés sorozatot mondhat magáénak: a salakkirály sorozatban 72. meccsén nem talált legyőzőre. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy a tavalyi Roland Garros döntője óta salakon szettet sem adott ellenfeleinek.

Idén már a harmadik tornáját nyerte a még mindig csak 21 éves spanyol, pályafutása során pedig már húsznál tart. Az élmezőny többsége, így svájci világelső sem állt rajhoz a múlt héten egyik tornán sem.

Casablancában a francia Paul-Henri Mathieu nyert, miután a fináléban két 6:1-s játszmával mosta le a spanyol Albert Montanést.

A férfi ranglistán újra van magyar teniszező az első ötszázban, éljátékosunk, Bardóczky Kornél hat pozíciót javítva a 498. helyen áll. Még többet, nyolcat léphetett előre az így immár 760. Kiss Sebő, de jegyezzük meg: pontot egyikük sem szerzett, csak az előttük lévők közül csúsztak vissza néhányan.

Szávay Ágnes első WTA-győzelmét könyvelhette el, párosban nem talált legyőzőre
Szávay Ágnes első WTA-győzelmét könyvelhette el, párosban nem talált legyőzőre
A hölgyeknél az élmezőnyt nem igazán hozta lázba a hét egyetlen WTA-versenye, a budapesti Gaz de France, nem is történt változás a világranglistán. Lázba jött viszont a magyar élmezőny, amely négy legjobbjával vett részt a megmérettetésen.

Sajnos, Czink Melinda, Gubacsi Zsófia és Nagy Kyra, miként a szabadkártyás Batta Lucia is idő előtt, rögtön az első fordulóban kiesett, így a papíron legnehezebb sorsolást kapó Szávay maradt az egyetlen reményünk.

A versenyen szintén szabadkártyával rajthoz álló fiatal magyar tehetség aztán igencsak odatette magát: előbb a hetedik kiemelt orosz Elena Lihovcevát, majd az ukrán Julia Beygelzimert búcsúztatta kétjátszmás mérkőzéseken. A negyeddöntőben a negyedik kiemelt francia Emilie Loit sérülés miatt nem állt ki ellene, jöhetett a hatodik helyen rangsorolt argentin Gisela Dulko elleni elődöntő, amelyet aztán a fináléban is nyerő dél-amerikai simán nyert.

Szávay később párosban vigasztalódott, hiszen a cseh Vladimira Uhlirovával alkotott kettőse a döntőben legyőzte a Müller, Navratilova (német, cseh) duót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik